Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ξανάνοιξαν τα ξενοδοχεία Trident και Taj-Mahal
Ξανάνοιξαν τα ξενοδοχεία Trident και Taj-Mahal Εκτύπωση E-mail
21.12.08

Ξανάνοιξαν τις πόρτες τους στους πελάτες, τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Μουμπάι, το Taj-Mahal και το Trident, τα οποία αποτέλεσαν στόχο των αιματηρών επιθέσεων που έλαβαν χώρα στα τέλη Νοεμβρίου στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας από ισλαμιστή οργάνωση, ενώ ακόμη δεν έχει περάσει ένας μήνας από τρομοκρατική αυτή επίθεση.

Το Trident προσέφερε κατάλυμα σε περίπου 100 ανθρώπους, [κρατήσεις έχουν γίνει για 550 δωμάτια του ξενοδοχείου] και το πρωί λειτουργούσαν πλήρως τα τέσσερα εστιατόρια του ξενοδοχείου.
Λίγο πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας του, υπάλληλοι, προσκεκλημένοι και αξιωματούχοι παρακολούθησαν την οικουμενική προσευχή που έγινε στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου για τους πιστούς όλων των θρησκειών στη χώρα: ινδουϊστές, μουσουλμάνους, χριστιανούς, βουδιστές κ.λ.π.

Στο γειτονικό Taj-Mahal, περίπου χίλιοι άνθρωποι είχαν προσκληθεί να παραστούν σε ιδιωτική τελετή που έγινε το απόγευμα για την επανέναρξη της λειτουργίας της σύγχρονης πτέρυγας Tower του ξενοδοχείου, 268 δωμάτια της οποίας θα προσφέρουν από απόψε κατάλυμα σε πελάτες. Επίσης, απόψε θα επαναλειτουργήσουν 7 εστιατόρια του ξενοδοχείου.

"Είναι ένα μήνυμα που στέλνουμε στους τρομοκράτες: οι δουλειές δεν σταματούν, τα ξενοδοχεία δεν κλείνουν. Δεν φοβάμαι πια, ελπίζω. Οι τρομοκράτες απέτυχαν και οι κάτοικοι της Μουμπάι κέρδισαν", δήλωσε ο Ρικ ΜακΕλρία, Καναδός που διαμένει στη Μουμπάι μαζί με τη σύζυγό του Νταιάν Ντεμπλουά και τα παιδιά τους Έμιλι και Τζέσι, οι οποίοι έπαιρναν το πρωινό τους στο Trident.

Από τους 163 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Μουμπάι, που έγιναν από τις 26 ως τις 29 Νοεμβρίου, 22 πελάτες και 10 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους στο Trident και 31 άνθρωποι στο Taj Mahal.

Ο Ρέιμοντ Μπίκσον, διευθυντής του ομίλου Indian Hotels, ο οποίος διαχειρίζεται το Taj, δήλωσε ότι η τόσο άμεση επαναλειτουργία του ξενοδοχείου αποτελεί "επαναβεβαίωση των αξιών του θάρρους, της αντίστασης και της αξιοπρέπειας", όπως και έναν φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2760&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote