Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Παραιτείται ο Χριστόφιας - Αλλάζει ηγεσία το ΑΚΕΛ
Παραιτείται ο Χριστόφιας - Αλλάζει ηγεσία το ΑΚΕΛ Εκτύπωση E-mail
21.12.08

Τον επίλογο της παρουσίας του στη θέση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, μετά από 20 χρόνια, έγραψε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο κ. Χριστόφιας απευθύνθηκε για τελευταία φορά ως γενικός γραμματέας στα στελέχη του ΑΚΕΛ, μιλώντας στο οργανωτικό συνέδριο του κόμματος.

«'Εφτασε ο καιρός να παραδώσω τη σκυτάλη», δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας από το βήμα του Έκτακτου Παγκύπριου Οργανωτικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας φανερά συγκινημένος απευθύνθηκε στα στελέχη του ΑΚΕΛ διαβεβαιώνοντάς ότι θα παραμείνει στις επάλξεις μαζί με το ΑΚΕΛ, έστω και αν τώρα θα υπηρετεί από άλλη έπαλξη, εκείνη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Από καιρό είχα μοιραστεί με τους συντρόφους της Κεντρικής Επιτροπής την πρόθεσή μου να παραιτηθώ από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα για να αφοσιωθώ εξ ολοκλήρου στα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία εσείς με την εμπιστοσύνη σας και ο λαός με την ψήφο του μού έχετε τιμητικά αναθέσει», είπε.

Εξήγησε ότι οι υποχρεώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν του επιτρέπουν να επιτελεί το ρόλο του ως Γ.Γ. της Κ.Ε. στο βαθμό που θα ήθελε, στο βαθμό που πρέπει και που απαιτούν οι περιστάσεις.

«Σήμερα, ενώπιον του συνόλου των στελεχών του Κόμματός μας, ομολογώ ότι περνώ μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Έχει φτάσει η ώρα να υποκλιθώ με απεριόριστο σεβασμό μπροστά σε όλους εσάς τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου. Να ευχαριστήσω από ψυχής τα μέλη, τα στελέχη και την ηγεσία του Κόμματός που για 20 χρόνια μου έχετε εμπιστευτεί το τιμητικότατο αξίωμα του πρώτου μεταξύ ίσων, το αξίωμα του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ», είπε σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο ακροατήριο.

Αναφερόμενος στο ΑΚΕΛ, είπε ότι η βελτίωση της οργανωτικής κατάστασης του Κόμματος «μας απασχολεί συνεχώς». Η συνεχής οργανωτική βελτίωση είναι μια ανάγκη επιτακτική, γιατί σήμερα το ΑΚΕΛ «δεν είναι μόνο κόμμα διαμαρτυρίας, πάλης και διεκδίκησης. Είναι ταυτόχρονα και κόμμα εξουσίας», είπε.

Σημείωσε, εν τέλει, ότι «θα ήταν τραγικό λάθος αν το ΑΚΕΛ τώρα που είναι κυβερνών κόμμα μετατραπεί σε κυβερνητικό κόμμα. Δηλαδή, αν το ΑΚΕΛ και το ευρύτερο Λαϊκό Κίνημα ταυτιστούν πλήρως με την Κυβέρνηση.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2755&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων