Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πέτρες και μολότοφ στη Νομική Σχολή
Πέτρες και μολότοφ στη Νομική Σχολή Εκτύπωση E-mail
18.12.08

Στους δρόμους γύρω από τη Νομική Σχολή έχουν περιοριστεί οι συγκρούσεις μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων, όπου οι πρώτοι πετούν πέτρες και μολότοφ, και οι δεύτεροι «απαντούν» με χρήση δακρυγόνων.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι νεαροί έκαψαν δύο Ι.Χ στη Σίνα και την Ακαδημίας. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν λίγο μετά μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα.

Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αρχικά, ένταση επικράτησε στο Σύνταγμα, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν.

Στην πλατεία Κοραή, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν δακρυγόνα ψεκάζοντας στα πρόσωπα των μαθητών προκειμένου να τους απωθήσουν από την πλατεία. Μάλιστα, επιτέθηκαν σε βάρος ενός νεαρού που κατέγραφε τη σκηνή με κάμερα, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον χτυπούν. Ο νεαρός διέφυγε με την παρέμβαση αγανακτισμένων πολιτών που τα έβαλαν με τα ΜΑΤ.

Ένας νεαρός παρουσίασε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και για το λόγο αυτό κλήθηκε το ΕΚΑΒ.

Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων έγινε και στα Προπύλαια με αποτέλεσμα οι νεαροί να μετακινηθούν προς την Ακαδημίας και τους δρόμους γύρω από τη Νομική Σχολή. Στην περιοχή ακολούθησε πετροπόλεμος και οι αστυνομικοί επιτέθηκαν τουλάχιστον τρεις φορές κατά των διαδηλωτών με κροτίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας από τον ηλεκτρονικό χάρτη του e-tipos.com

 

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας προχώρησε σήμερα η ΟΛΜΕ ενώ και η ΠΟΣΔΕΠ έκανε τρίωρη στάση εργασίας για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των καθηγητών πανεπιστημίου στο συλλαλητήριο.

 

 

Επίσης, υπολειτούργησε το δημόσιο, από τις 11:30 έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Τις ίδιες ώρες απεργούν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε στάση εργασίας έως τις 3 μετά το μεσημέρι προχώρησαν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται επίσης στην Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα ενώ ομάδα νεαρών κατέλαβε το δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης.

Την παραίτηση του αναπληρωτή προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας ζητεί το υπουργείο Παιδείας, μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου με το οποίο εκείνος ρωτά για ποιο λόγο μαθητές και καθηγητές δυο γυμνασίων και ενός λυκείου της Χαλκιδικής συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας την επομένη του φόνου του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το έγγραφο εστάλη στα σχολεία ως «εμπιστευτικό».

Η παραίτηση ζητήθηκε μέσω του περιφερειακού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης, στο έγγραφο δεν ζητείται απολογία εκ μέρους των καθηγητών και των μαθητών αλλά ενημέρωση επειδή προηγήθηκαν καταγγελίες γονέων για βίαιες συμπεριφορές στην πορεία.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής

Την Παρασκευή, οι πανεπιστημιακοί θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, στις δύο μετά το μεσημέρι.

e-tipos

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2744&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >