Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πυροβολισμός μαθητή
Πυροβολισμός μαθητή Εκτύπωση E-mail
18.12.08

Δεκαεξάχρονος μαθητής του Α’ Λυκείου Περιστερίου, μέλος του 15μελούς του σχολείου δέχθηκε πυροβολισμό το βράδυ της Τετάρτης στον καρπό από άγνωστο, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλα μέλη του 15μελούς για να αποφασίσουν σχετικα΄με το σημερινό συλλαλητήριο, ενώ το σχολείο τους βρίσκεται σε τριήμερη αποχή.

Το παιδί βρίσκεται στο χειρουργείο ενώ η κατάσταση του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο πατέρας του παιδιού είναι συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνου Παπλωματά..

Πυροβόλο όπλο χρησιμοποίησε ο δράστης;

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν η βολή έγινε από πυροβόλο όπλο ή αεροβόλο αν και η πρώτη εκτίμηση της Αστυνομίας, όπως την κατέθεσε μέσω του City 99,5 ο εκπρόσωπος της Παναγιώτης Στάθης, είναι ότι επρόκειτο για πυροβόλο όπλο.

Ερωτηματικά για την καθυστέρηση ενημέρωσης από την Αστυνομία

Επίσης ερωτηματικά έχει προκαλέσει η καθυστέρηση της αστυνομίας να δημοσιοποιήσει το γεγονός, κάτι το οποίο έγινε μόλις το πρωί της Πέμπτης. Ο κ. Στάθης απέδωσε την καθυστέρηση της ενημέρωσης στη διαδικασία έκδοσης των καθημερινών δελτίων και έκανε γνωστό ότι στην περιοχή δεν υπήρχε αστυνομική δύναμη.

«Το Υπουργείο Παιδείας ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης και δεν όχι από την αστυνομία», σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου, Δημήτρη Πλατή.

Πρ. Παυλόπουλος

Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Αφού εξέφρασε τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στο νεαρό και την οικογένειά του, τόνισε πως το παιδί είναι καλά και ο τραυματισμός ελαφρύς. Σημείωσε ότι η υπόθεση ερευνάται και θα διερευνηθεί ταχύτατα και σε βάθος και θα υπάρξει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «και αυτό το περιστατικό πρέπει να μας οδηγήσει να αναλογιστούμε πόσο εύθραυστο και πολύτιμο αγαθό είναι η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική γαλήνη. Οφείλουμε όλοι τούτες τις κρίσιμες ώρες να την υπερασπιστούμε και να αναλογιστούμε επίσης πού μπορούν να οδηγήσουν πράξεις ωμής βίας. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε την κοινωνική γαλήνη που ανήκει σε όλους αλλά και καθένας έχει την ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση και πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση»

Τον μαθητή επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο πριν χειρουργηθεί ο γ.γ. του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος μετέφερε τη συμπαράσταση του Υπουργείου στον 16χρονο και την οικογένεια του.

Οι μαρτυρίες των συμμαθητών του 16χρονου

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στα ΜΜΕ οι συμμαθητές του 16χρονου, μετά τον πυροβολισμό μετέφεραν τον τραυματία σε παρακείμενο κατάστημα προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και ειδοποίησαν τον πατέρα του, ο οποίος και μετέφερε τον γιό του στο νοσοκομείο.

Οι συμμαθητές του επέστρεψαν στο σημείο, του πυροβολισμού για να αναζητήσουν τον κάλυκα και όπως υποστηρίζουν σε μαρτυρίες τους, τότε άκουσαν και δεύτερο πυροβολισμό. Τα παιδιά δήλωσαν στον διευθυντή του σχολείου Μ. Δούναβη ότι ο πυροβολισμός ήταν υπόκωφος και πιθανόν να προήλθε από μπαλκόνι της απέναντι πολυκατοικίας. Πάντως η Αστυνομία δεν είχε εμφανιστεί μέχρι τις 11:00 το πρωί στο σχολείο προκειμένου να διερευνήσει .το περιστατικό.

Συνέντευξη του πατέρα του παιδιού στο City 99,5

«Το παιδί έχει δεχθεί σφαίρα στο δεξί καρπό, οι μαθητές βρίσκονταν στο πεζόδρομο του σχολείου και συζητούσαν για την σημερινή κινητοποίηση», δήλωσε στο City 99,5 o πατέρας του παιδιού Κωνσταντίνος Παπλωματάς. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι οι συμμαθητές του άκουσαν μετά και δεύτερο πυροβολισμό.

ΔΟΕ

Τον αποτροπιασμό του για τη νέα δολοφονική επίθεση, με πυροβόλο όπλο, εναντίον μαθητή, γιού του μέλους του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Κώστα Παπλωματά, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΔΟΕ. Η ανακοίνωση καταλήγει εκφράζοντας την συμπαράστασή προς τον Κώστα Παπλωματά και την οικογένειά του και προσθέτει: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν αρκούν οι καταγγελίες. Χρειάζονται μαζικοί αγώνες και παλλαϊκός ξεσηκωμός. Σε αυτόν τον αγώνα οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι παρόντες».

Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Οι μαθητές του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), με ανακοίνωσή του, καταγγέλλουν «δολοφονική επίθεση» σε βάρος του μαθητή. Θεωρούν ότι «η επίθεση αυτή στρέφεται ενάντια στο οργανωμένο μαθητικό κίνημα και στα εκλεγμένα όργανα του και θα λάβει οργανωμένη απάντηση από το μαθητικό και όλο το λαϊκό κίνημα».

ΚΚΕ

Στις 6 το απόγευμα, η η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η ΚΝΕ οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο του Περιστερίου, για τον τραυματισμό του παιδιού.

Προ ημερών, ένας νεαρός είχε τραυματιστεί σε μικροσυμπλοκές στο Παλαιό Δημαρχείο Χαλανδρίου το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από μαθητές, φοιτητές και κατοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο δημαρχείο είχαν εισβάλει τρία άτομα που κρατούσαν ρόπαλα και όπλο. Διαβάστε περισσότερα



e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2742&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >