Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κατέλαβαν το στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ υψώνοντας πανό
Κατέλαβαν το στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ υψώνοντας πανό Εκτύπωση E-mail
17.12.08

Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές περιστατικό εισβολής την Τρίτη ομάδας νεαρών στο στούντιο της Κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ κατά την διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στις 15:00.

Οι νεαροί καταληψίες διέκοψαν την κανονική ροή, ενώ τη στιγμή που μεταδιδόταν το βίντεο με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, εμφανίστηκαν σε διπλοτυπία (φωτό πάνω) κρατώντας πανό με συνθήματα. Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ενώ το θέμα έχει πυροδοτήσει σφοδρή πολιτική διαμάχη.

Όταν η εικόνα ξεκαθάρισε, έκπληκτοι οι τηλεθεατές είδαν μέσα στο στούντιο της ΝΕΤ, όπου παρουσιάζεται το δελτίο ειδήσεων, ομάδα νεαρών ανθρώπων που κρατούσαν ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ. ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» και δύο μικρότερα που έγραφαν «ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ» και «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ». Και ενώ η εικόνα έδειχνε τους καταληψίες, εξακολουθούσε να ακούγεται το βίντεο με την φωνή του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια του δημοσιογράφου που παρουσίαζε το θέμα.

Η εικόνα αυτή μεταδιδόταν από την δημόσια τηλεόραση για 1 λεπτό και 15 δευτερόλεπτα, διακόπηκε με διαφημίσεις και εμβόλιμα παρουσιάσθηκε ένα ακόμη πλάνο από τους καταληψίες. Οι νεαροί αποχώρησαν και το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά. Στο τέλος του δελτίου εμφανίσθηκε στο στούντιο ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό, ενώ οι καταληψίες είχαν ήδη αποχωρήσει ανενόχλητοι. Ο κ. Παναγόπουλος μάλιστα υποστηρίζει, ότι την ώρα που πραγματοποιήθηκε η κατάληψη στο στούντιο, μια άλλη ομάδα νεαρών εισέβαλε στο γραφείο του, λέγοντας του ότι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, για τον τρόπο που γίνεται η μετάδοση των γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης κάνει λόγο για οργανωμένο σχέδιο, αφού οι καταληψίες χειρίστηκαν και μηχανήματα. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ δήλωσε ότι οι νεαροί που δεν ήταν μαθητές, αλλά μεγαλύτερης ηλικίας, του παρέδωσαν ένα κείμενο ανυπόγραφο, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για το περιστατικό «με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Ερωτήματα προκαλεί πάντως το γεγονός, ότι δεν απετράπη το περιστατικό, αν και όπως παραδέχεται ο πρόεδρος της ΕΡΤ, υπήρχαν σχετικές πληροφορίες και για τον λόγο αυτό προσελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες άνδρες εταιρείας security. Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος νεαρά άτομα είχαν αρχίσει να φθάνουν από νωρίς στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής σε μικρές ομάδες και όχι οργανωμένα.

Το περιστατικό καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος παραγνωρίζοντας ότι οι νεαροί καταληψίες είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, έκανε λόγο για «ακραία στοιχεία», τα οποία όπως είπε, προσπάθησαν «να καταλύσουν σήμερα την εύρυθμη και ανεξάρτητη λειτουργία ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και μάλιστα με δημόσιο χαρακτήρα» και πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν την περιφρόνηση που έχουν αυτά τα στοιχεία για τους κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Γι` αυτό κάθε τέτοια ενέργεια είναι από την πλευρά εκείνων που τη σχεδιάζουν, την πραγματοποιούν ή ακόμα και μόνο τη στηρίζουν, μια συνειδητή απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας». 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης σχολίασε ότι «όταν η κυβέρνηση μετατρέπει τη δημόσια τηλεόραση σε έναν μηχανισμό προπαγάνδας και σπατάλης του δημόσιου χρήματος, τότε μοιραία έρχεται η πλήρης διάλυση, που την παρακολουθεί ο Ελληνικός λαός σε απευθείας σύνδεση. Άξιος ο μισθός τους». Σύμφωνα με πληροφορίες την παραίτηση τους υπέβαλλαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος, που αντικαθίσταται από τον πανεπιστημιακό και πρώην υπουργό Σπύρο Φλογαΐτη, όσο και ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης Δημήτρης Μιχαλέλης.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2740&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote