Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων ειδικών φρουρών ζητά ο Κούγιας
Την αποφυλάκιση των κατηγορούμενων ειδικών φρουρών ζητά ο Κούγιας Εκτύπωση E-mail
15.12.08

Αίτημα αποφυλάκισης των δύο κατηγορούμενων ειδικών φρουρών της Αστυνομίας για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια κατέθεσε την Δευτέρα ο συνήγορός τους Αλέξης Κούγιας, παρά το κύμα αντιδράσεων για την υπερασπιστική τους γραμμή.

Την ίδια ώρα, καταπέλτης για τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα είναι και νέα κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, που ισχυρίζεται ότι ο κατηγορούμενος στόχευσε ευθέως προς τα παιδιά.

Πέντε ημέρες μετά την προφυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών, ο Αλέξης Κούγιας επανήρθε και με πολυσέλιδη προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ζητεί την άρση της προσωρινής τους κράτησης, καθώς όπως υποστηρίζει, έχουν λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων. Στο έγγραφο αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για κακή εκτίμηση του υλικού της δικογραφίας, «υπό το βάρος ανεύθυνων και εμπαθών, αλλά και σκόπιμων κρίσεων, όχι ανεξάρτητων δημοσιογράφων» όπως αναφέρει, ενώ επιτίθεται και κατά του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, λέγοντας στο αίτημα του 37χρονου κατηγορούμενου, ότι «παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, δεσμεύοντας τον φυσικό δικαστή ως προς την προφυλάκισή μου».

Αν και ο κατηγορούμενος και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας έχουν διαψευστεί με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο, εμμένουν στη γραμμή, ότι ο Αλέξανδρος ήταν το πλουσιόπαιδο, που συνήθιζε να προκαλεί επεισόδια. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο αίτημα του 37χρονου κατηγορούμενου: «Οι νέοι αυτοί, ενώ κατοικούν στο Π. Ψυχικό, συχνάζουν στα Εξάρχεια, αλλά και σε διάφορα γήπεδα, όπου προκαλούν επεισόδια, μη επιδεικνύοντας επομένως τη αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15χρονου». Μάλιστα στο κείμενο της προσφυγής χαρακτηρίζεται «ψευδές» το περιεχόμενο της κατάθεσης του 15χρονου φίλου του Αλέξανδρου, που τον αποκαλεί «δήθεν αυτόπτης μάρτυς». Όπως αναφέρει: «Αν στόχευα την ομάδα των αναρχικών, όπως περιγράφει ο δήθεν αυτόπτης μάρτυρας και είχα πυροβολήσει προς το μέρος τους τρεις φορές, θα είχαν πληγεί τουλάχιστον 6 άνθρωποι».

Όμως ο 15χρονος φίλος του Αλέξανδρου είναι σαφής και δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας. Χαρακτηριστικά είπε στον ανακριτή: «Ξαφνικά είδαμε τον ειδικό φρουρό να πυροβολεί ευθέως προς τα παιδιά, ούτε πάνω, ούτε κάτω. Πιστέψαμε ή ότι το όπλο ήταν άσφαιρο ή ότι είχε πλαστικές σφαίρες. Μετά είδαμε το παιδί κάτω και τους ειδικούς φρουρούς να φεύγουν πεζοί». Η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη υποστηρίζει ότι «ήταν τραγικά απλό το περιστατικό. Ήταν τραγικά απλή η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 15χρονου παιδιού». Η κ. Λεγάκη είναι η δικηγόρος, στην οποία προσέτρεξαν αμέσως τουλάχιστον τρεις αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού γεγονότος. Όπως είπε η ίδια «είναι διαφορετικοί άνθρωποι, άσχετοι μεταξύ τους, οι οποίοι είδαν το περιστατικό από διαφορετικές οπτικές γωνίες, ταυτίζονται απόλυτα στις περιγραφές κάθε λεπτομέρειας από αυτό το περιστατικό».

Μάλιστα όπως είπε, ο πρώτος μάρτυρας που επικοινώνησε μαζί της, επαναλάμβανε συνέχεια: «Εν ψυχρώ. Σαν να τον εκτέλεσε. Εν ψυχρώ». Εν τω μεταξύ, 10 ημέρες μετά τον θάνατο του 15χρονου εκατοντάδες άνθρωποι σταματούν καθημερινά εκεί που έπεσε νεκρός ο μικρός Αλέξανδρος και αφήνουν ένα λουλούδι, ένα γράμμα ή γράφουν ένα σύνθημα στον τοίχο. Με κάθε τρόπο όλοι θρηνούν, όλη η πόλη θρηνεί.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2734&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >