Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Άτυπη σύνοδος της "Ομάδας της Ελιάς" στη Σικελία
Άτυπη σύνοδος της "Ομάδας της Ελιάς" στη Σικελία Εκτύπωση E-mail
15.12.08

balinakis_atypi_synodos_italiaΞεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Ταορμίνα της Σικελίας, οι εργασίες της πέμπτης άτυπης συνόδου της "Ομάδας της Ελιάς".Πρόκειται για την ομάδα που απαρτίζουν οι υπουργοί των Εξωτερικών των μεσογειακών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

(Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία) όπως και οι υπεύθυνοι της διπλωματίας μερικών εκ των χωρών που γειτνιάζουν με τη Μεσόγειο. Εκ μέρους της Ελλάδας στις εργασίες της συνόδου μετέχει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης. Η "Ομάδα της Ελιάς" συστάθηκε το 2006 με ελληνική πρωτοβουλία και η πρώτη υπουργική συνάντηση, μετά τη δημιουργία της, στις Βρυξέλλες, είχε οργανωθεί στο Λαγονήσι.

Στη συνεδρίαση Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Δεκεμβρίου, κύρια θέματα προς συζήτηση είναι η ευρωπαϊκή πολιτική γειτονίας, η παράνομη μετανάστευση, η ενεργειακή ασφάλεια και η Ένωση για τη Μεσόγειο, που προωθείται από τη γαλλική Προεδρία.

Η "Ομάδα της Ελιάς" προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να γίνει μια γενικότερη εκτίμηση ως προς τις προθέσεις και τις προοπτικές μελλοντικής διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τη δυνατότητα υιοθέτησης "ενισχυμένων συνεργασιών" με συγκεκριμένες χώρες. Παράλληλα, επαναβεβαιώνεται, για μία ακόμη φορά, ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί κοινό πρόβλημα όλης της Ε.Ε. και όχι μόνο των μεσογειακών χωρών που βρίσκονται εκ των πραγμάτων εκτεθειμένες λόγω των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων του.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2732&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote