Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η επιστροφή των παλαιστινιακών εδαφών προϋπόθεση για συμφωνία με το Ισραήλ
Η επιστροφή των παλαιστινιακών εδαφών προϋπόθεση για συμφωνία με το Ισραήλ Εκτύπωση E-mail
15.12.08

Ο Μαχμούντ Αμπάς, υποδεχόμενος σήμερα Δευτέρα στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που απελευθερώθηκαν από το Ισραήλ, δήλωσε ότι «δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία, εάν αυτή δεν μας δώσει πίσω όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, και ιδιαίτερα την Ιερουσαλήμ».

«Σας υπόσχομαι ότι το θέμα των προσφύγων θα παραμείνει μία από τις προτεραιότητές μας, μέχρι να τελειώσουν τα βάσανά τους», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος.

Στην ομιλία του, ο Αμπάς τόνισε ακόμα ότι η ευτυχία των Παλαιστινίων «δεν θα είναι ολοκληρωμένη» μέχρι το Ισραήλ να αφήσει ελεύθερους όλους όσους εξακολουθεί να κρατεί από αυτούς.

«Θέλουμε να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι», είπε.

Ακόμα, αναφερόμενος στον αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στην ελεγχόμενη από την ισλαμική Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, ο Μαχμούντ Αμπάς εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτοί που αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι δεν θα βγουν από μια φυλακή για να μπουν σε μιαν άλλη.

Τα σύνορα του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους και η τύχη των παλαιστινίων προσφύγων και των απογόνων τους είναι δύο από τα σημαντικότερα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Η Παλαιστινιακή Αρχή απέρριψε την πρόταση του Ισραήλ να αποσύρει τα στρατεύματά του από το 93% τουλάχιστον της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Το Ισραήλ από την πλευρά του αρνείται να επιτρέψει την επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στο εβραϊκό κράτος, υποστηρίζοντας ότι αυτοί θα πρέπει να επιστρέψουν στο μελλοντικό κράτος τους.

www.kathimerini.g

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2730&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote