Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οδός Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Οδός Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Εκτύπωση E-mail
15.12.08

Οι συμμαθητές του ξενυχτούν στους δρόμους, μπροστά στην Βουλή τιμώντας την μνήμη του και στο σημείο που πέταξε σαν άγγελος στον ουρανό, η κοινωνία υποκλίνεται με ευλάβεια.

«Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα σε αποχαιρετήσουμε έτσι δολοφονημένο εν ψυχρώ, τρυφερέ γλυκέ φίλε του γιου μου. Σ' αγαπάμε». «Να σε έχει ο Θεός καλά, είμαστε εδώ για την δική σου φωνή, να το ξέρεις, τα λόγια είναι περιττά για την αηδία που υπάρχει έξω. Καλό ταξίδι Αλεξάκη».
Οδός Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια. Ο κόσμος δεν περιμένει να γίνει η μετονομασία, στον τόπο της εκτέλεσης, όπως λέει.
«Αλέξη ήσουν το θύμα μιας εξουσίας που δεν καταλαβαίνει τίποτα. Ωχ! Με χτυπήσανε ήταν η τελευταία σου κουβέντα ...και μετά ...έφυγες».
Γονείς με τα παιδιά τους, μικροί και μεγάλοι, με ένα τριαντάφυλλο στο χερι, με ένα στιχάκι στον τοίχο, είναι ο φόρος τιμής για έναν ήρωα που ενώνει...
Σε καιρό πολέμου οι ήρωες ξεχωρίζουν, σε καιρό ειρήνης παιδιά σαν εσένα, ενώνουν όλους εμάς... Θα σε θυμόμαστε πάντα ...ένας πατέρας».
«Αγαπημένε φίλε Αλέξανδρε δεν σε γνώρισα, αλλά σε αγαπώ πολύ και έχω ένα γιο στην ηλικία σου και πονάω. Εύχομαι να είσαι καλά στον παράδεισο και να μας βλέπεις...σε αγαπάω πολύ, καλό ταξίδι».
Τα κεριά και η ευχή καλό ταξίδι, μπερδεύονται με συνθήματα για δικαιοσύνη και ένα καλύτερο μέλλον. Ένα 15χρονο παιδί έφερε έκρηξη συναισθημάτων, πόνου κι ελπίδας.
Η οδός Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι το κέντρο, η αρχή και στις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας, από το Ίλιον μέχρι το Φάληρο. Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία να πουν για τον Αλέξη. Παντού υπάρχουν συνθήματα και πανό που κανείς δεν τα σβήνει ή τα ξεκρεμάει.
«Gregory είσαι στην καρδιά μας, δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε...».
alpha

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2727&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >