Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρέμβαση Ιερώνυμου υπέρ των νέων
Παρέμβαση Ιερώνυμου υπέρ των νέων Εκτύπωση E-mail
13.12.08

Απρόσμενο σύμμαχο στην κινητοποίηση των τελευταίων ημερών βρήκε η νεολαία της χώρας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με άρθρο του σε εφημερίδα επέλεξε να προσπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις των επεισοδίων με την αστυνομία μετά το φόνο του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ. και να επικεντρωθεί στις αιτίες της έντασης.

«Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο. Τα παιδιά μας δεν αμφισβητούν την αλήθεια, αλλά την προδοσία της», άναφέρει στον Κόσμο του Επενδυτή. Οι νέοι ενστερνίζονται «τις ίδιες αρχές, αξίες και ιδανικά που ενέπνευσαν και έθρεψαν το γένος μας». Στρέφονται όμως «εναντίον όλων ημών που τους τα διδάσκουμε και συγχρόνως τα προδίδουμε ανερυθρίαστα και ασύστολα».

Μάλιστα, ασκεί σκληρή κριτική στην οικονομική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων καθώς επισημαίνει ότι είναι η γενεσιουργός αιτία της κρίσης.

«Πώς να ζητήσουμε κατανόηση και θυσίες από τον λαό μας όταν οι εσαεί προτεινόμενες επί δεκαετίες λύσεις επαναλαμβάνουν κυνικά σενάρια μονόπλευρης λιτότητας; Όταν οι περιορισμοί και οι θυσίες επιβάλλονται μονομερώς, εξαιρώντας προκλητικά εκείνους προς τους οποίους θα έπρεπε καταρχήν να απαιτηθεί η συνεισφορά τους στην υπέρβαση της κρίσης;» διερωτάται ο Αρχιεπίσκοπος.

ΣΥΡΙΖΑ: «ουσιαστική παρέμβαση»

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεχθεί κριτική ενίοτε και σε υψηλούς τόνους από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την στάση του έναντι των κινητοποιήσεων, σχολίασε θετικά την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου.

Όπως αναφέρει ο Α.Καρίτζης, είναι «εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ακολούθησε την πεπατημένη και έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση για το κοινωνικό φαινόμενο που ζούμε στη χώρα τις τελευταίες μέρες. Επιχείρησε να υπερβεί τα στερεότυπα των εύκολων και αυτονόητων αφορισμών κατά της βίας και προσπάθησε να ανιχνεύσει τις αιτίες της έκρηξης της νεολαίας, όπως κάνουμε και εμείς.

Εστίασε στην ουσία, στην απόγνωση της νέας γενιάς με τον δικό του τρόπο βέβαια. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι ότι δεν εστίασε στην ένταση που εμφανίζεται πάντα σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής, όπως έκαναν άλλοι για δικούς τους λόγους αποκρύπτοντας την ουσία της υπόθεσης. Θεωρώ ότι μια τέτοια τοποθέτηση συμβάλει στην υπέρβαση στείρων και άγονων αντιπαραθέσεων που προκαλούν διάφοροι.

 

Καλό θα ήταν κάποιοι να διαβάσουν προσεκτικά την εν λόγω παρέμβαση για να κατανοήσουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις διαφορές μας με την εκκλησία, είναι μια στάση που επίσης εστιάζει στην ουσία, δηλαδή στις αιτίες της έκρηξης των νέων και όχι στα παρελκόμενά της».

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2721&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote