Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σκηνικό κρίσης με τα Σκόπια
Σκηνικό κρίσης με τα Σκόπια Εκτύπωση E-mail
22.05.07
Σκηνικό κρίσης δημιουργείται με αφορμή το σκοπιανό ζήτημα, με τον έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή να παρεμβαίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ. Καραμανλής σε ομιλία του δήλωσε πως η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι εκείνη που πρέπει να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία που ανήκει στο παρελθόν και να στραφεί προς ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

  Η επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Μπους στην Αλβανία και η πρόθεσή του για προώθηση της ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ, χωρίς αλλαγή της ονομασίας πυροδότησαν νέο γύρο αντιπαραθέσεων.

  Ο έλληνας πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να εγκαταλείψει ενέργειες προπαγανδιστικής, αλυτρωτικής συμπεριφοράς και λογικής, ενέργειες που δεν σέβονται την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.  

 Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα των Σκοπίων σε ομαλή ευρωατλαντική πορεία.

 Στο θέμα έκανε παρέμβαση ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε πως η Ελλάδα έχει κάνει ήδη το μισό δρόμο και θα πρέπει να κάνουν τον άλλο μισό και τα Σκόπια, "γιατί αν δεν τον κάνουν δεν πρόκειται να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ".

 Στη συνάντηση του κ. Καραμανλή με την ομόλογό του στη Νέα Ζηλανδία αναφέρθηκε και στην Τουρκία, όπου δήλωσε πως "θέλουμε μια Τουρκία που να συμπεριφέρεται ευρωπαϊκά χωρίς μονομερείς διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις εις βάρος των γειτόνων της και χωρίς στρατό κατοχής στην Κύπρο.  

  Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου "βλέπει" προεκλογική ατζέντα και προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην παίξει προεκλογικά παιχνίδια με τα εθνικά ζητήματα.

Για συμφωνία ή αφωνία απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, με αφορμή το σκοπιανό, κάνει λόγο ο Αλέκος Αλαβάνος.

 

antenna

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=272&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote