Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεχίζουν να προκαλούν ο κατηγορούμενος και ο συνήγορός του
Συνεχίζουν να προκαλούν ο κατηγορούμενος και ο συνήγορός του Εκτύπωση E-mail
12.12.08

Οργή έχει προκαλέσει η προκλητική απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα, ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας έριξε την Πέμπτη και άλλο «λάδι στη φωτιά», αποδίδοντας την τραγωδία σε «θέλημα Θεού».

Την ίδια ώρα, συγκλονίζει η δραματική έκκληση της μητέρας του 15χρονου, που ζητά να την αφήσουν να θρηνήσει σιωπηλά το παιδί της.

Ο συνήγορος των δραστών επιμένει σε μία προκλητική στάση. Στέλνει εξώδικα σε δημοσιογράφους, ανοίγει πόλεμο με τους συναδέλφους του, που ομόφωνα τον κατακρίνουν και αποδίδει το θάνατο του 15χρονου σε «θέλημα Θεού». Με μια πρωτοφανή δήλωση και σαν να μην ήταν το χέρι του πελάτη του που πάτησε τη σκανδάλη, αλλά το χέρι του… Θεού, είπε ότι «δυστυχώς ο Θεός επέφερε αυτό το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε». Ο συνήγορος της οικογένειας του 15χρονου Δημήτρης Τσοβόλας που κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των δύο ειδικών φρουρών δήλωσε ότι «εξακολουθούν να πυροβολούν τον Αλέξη και δυστυχώς όχι έντιμα, προκαλώντας την κοινωνία».

Αντί συγνώμης η μητέρα του Αλέξη άκουσε κατηγορώ για το παιδί της και η οδύνη έδωσε την θέση της στην αγανάκτηση. Σε ανοιχτή επιστολή της η γυναίκα αυτή αναφέρει: «Ας αισθανθούν ντροπή αυτοί, που προσπαθούν να σπιλώσουν τη μνήμη ενός αθώου νεκρού παιδιού. Ελπίζουμε, ότι δεν το κάνουν συνειδητά. Παρακαλούμε όλους να σεβαστούν το πένθος μας και την απόφασή μας να θρηνήσουμε μόνοι μας και σιωπηλά τον Αλέξανδρο». Το ξέσπασμα όμως και της δικηγόρου Χρύσας Σαλαβράκου και πρώην συνηγόρου του κατηγορούμενου σε απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση Βασίλη Σαραλιώρη, προκάλεσαν τα όσα δήλωσε ο κ. Κούγιας εναντίον της. Όπως είπε η κ. Σαλαβράκου «αυτά που είπε σε βάρος μου, είναι απαράδεκτα και απίθανα. Ήδη έχω συνεργαστεί με συναδέλφους μου και προχωράμε στην κατάθεση αγωγής για προσβολή της προσωπικότητάς μου. Θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και να ζητήσω την προστασία του Συλλόγου μου πλέον».
Τρεις έμπειρους δικηγόρους διόρισε η οικογένεια του Αλέξανδρου, οι οποίοι τονίζουν ότι κανένας εξοστρακισμός σφαίρας δεν θα κρύψει την αλήθεια και κανένας δεν θα σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού αγοριού. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στηλίτευσε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής και την ενέργεια του ειδικού φρουρού να πυροβολήσει, χαρακτηρίζοντας την «δολοφονική πράξη» και τον τρόπο που επέλεξε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αναφέροντας ότι «τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει, ούτε τον τρόπο με τον οποίο πήγε και χτύπησε ένα παιδί, όπως και αν έγινε αυτό, όπως επίσης τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει, τον τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος στη συνέχεια, κατά το δικαίωμα που έχει να απολογηθεί, δικαιολογείται προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό έδειξε τη νοοτροπία του. Για το Σώμα της Αστυνομίας αυτός ο άνθρωπος και με τον τρόπο με τον οποίο έδρασε και με τον τρόπο με τον οποίο εν συνεχεία απολογείται, ήδη έχει καταδικαστεί». Άμεση ήταν η αντίδραση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος επιτέθηκε στον κ. Παυλόπουλο και τους «πολιτικούς ταγούς», όπως τους αποκάλεσε, επειδή όπως είπε «δεν σεβάστηκε το τεκμήριο της αθωότητας ούτε ο κ. Παυλόπουλος ούτε κορυφαίοι πολιτικοί ταγή».

Η οικογένεια του 15χρονου Αλέξη ζητά από τον ανακριτή να γίνει αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος και να διενεργηθεί βλητική εξέταση στο τόπο της τραγωδίας. Όσο για τους αυτόπτες μάρτυρες, από το πρωί που ανέλαβαν καθήκοντα, τα τηλέφωνα των δικηγόρων της οικογένειας δεν σταματούν να χτυπούν από πολίτες που είδαν και άκουσαν και ζητούν τώρα να καταθέσουν. Την ίδια ώρα, δεν είναι μόνο η γραπτή απολογία του ειδικού φρουρού που προκαλεί, αλλά ξεφυλλίζοντας κανείς τις δύο καταθέσεις του σε Αστυνομία και ανακριτή, είναι σαν να διαβάζει περιγραφή δύο διαφορετικών περιστατικών. Στην Αστυνομία είπε: «Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου δεχτήκαμε επίθεση με μολότοφ και πέτρες. Έβγαλα το όπλο και έριξα δύο φορές στον αέρα. Πάνω στον πανικό μου εκπυρσοκρότησε το όπλο μου άλλη μία φορά». Στον ανακριτή είπε: «Ήμασταν Χαρ. Τρικούπη και Ναυαρίνου. Κατεβήκαμε πεζοί, για να δούμε τι γίνεται. Δεχθήκαμε επίθεση με μπουκάλια και πέτρες. Έριξα δύο φορές στον αέρα και την τρίτη δεν την θυμάμαι. Μου τη θύμισε μετά συνάδελφός μου».

Άφωνος όμως έμεινε ο ανακριτής και από τον τρόπο που απολογήθηκε προφορικά απέναντί του ο 37χρονος ειδικός φρουρός. Χαρακτηριστικά είπε για το θύμα του: «Ήταν παιδί παραβατικό. Είχε προηγούμενα με επεισόδια και τέτοια. Πήγαινε στα γήπεδα και τα έσπαγε». Έκπληκτος από αυτά που άκουγε ο ανακριτής, αντέδρασε λέγοντας: «Δεν απολογείται ο 15χρονος. Δεν σκότωσε αυτός. Το παιδί είναι νεκρό. Εσείς έχετε ανθρωποκτονία. Τι είναι αυτά που λέτε;». Στην περίπτωση πάντως που αποδειχθεί εξοστρακισμός της σφαίρας, αλλάζει η κατηγορία. Την ίδια ώρα πάντως γίνεται παρέλαση αυτοπτών μαρτύρων στο γραφείο του ανακριτή, οι οποίοι παίρνουν τηλέφωνο μόνοι τους και ζητούν να καταθέσουν. Εν τω μεταξύ, μετά τους ειδικούς φρουρούς στη φυλακή οδηγήθηκαν και 5 νεαροί για τα έκτροπα και τις λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2716&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote