Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διαδηλώσεις «υποστήριξης» σε όλη την Ευρώπη
Διαδηλώσεις «υποστήριξης» σε όλη την Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
12.12.08

Στις πόλεις της Δυτικής Ευρώπης μεταφέρθηκε το πνεύμα των μαθητικών διαδηλώσεωνΣτην Ευρώπη μεταλαμπαδεύτηκε η φλόγα των μαθητικών διαδηλώσεων της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να υπάρξουν τραυματισμοί και συλλήψεις.

Σε Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Ρώμη και Μπολόνια διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες, συλλήψεις και ζημιές σε δημόσια κτίρια.

Στη Μαδρίτη η αστυνομία συνέλαβε εννέα ταραχοποιούς, οι οποίοι διαδήλωναν στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας και έσπασαν τα τζάμια ενός αστυνομικού τμήματος. Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν πολλοί αστυνομικοί.

Στη Βαρκελώνη διαδήλωσαν 300 νέοι, χωρίς προηγουμένως να έχουν προειδοποιήσει γι' αυτή την κινητοποίηση. Ωστόσο, ορισμένοι διαδηλωτές επιτέθηκαν και κατέστρεψαν τράπεζες και καταστήματα, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία, να διαλύσει την πορεία, ενώ συνέλαβε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων και μία νεαρή Ελληνίδα.

Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε Ρώμη και Μπολόνια. Στην ιταλική πρωτεύουσα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους στρατιώτες που φύλασσαν την ελληνική πρεσβεία, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας στρατιώτης. Στη Μπολόνια έλαβαν χώρα βίαια επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών μπροστά στο ελληνικό προξενείο, στα οποία τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί.

Στην Κοπεγχάγη η αστυνομία διέλυσε μία παράνομη κινητοποίηση. Οι περίπου 200 διαδηλωτές, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους Έλληνες μαθητές. Η αστυνομία συνέλαβε 25 διαδηλωτές.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2714&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote