Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Γ. Παπανδρέου: "Έκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση"
Γ. Παπανδρέου: "Έκκληση για ευθύνη και αυτοσυγκράτηση" Εκτύπωση E-mail
11.12.08

Παρέμβαση για την εκτόνωση της κρίσης και τον τερματισμό της βίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μέσα Επικοινωνίας. στο ξενοδοχείο "Κάραβελ".

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και ο θρήνος για τη δολοφονία του 15χρονου υπήρξε η αφορμή για να ξεσπάσει μεγάλη κοινωνική αναταραχή. Απευθυνόμενος σε πάνω από 150 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο εξέφρασε την "αγωνία του" για την πατρίδα. Και διευκρίνισε ότι θα πρέπει οι δημοσιογράφοι φεύγοντας από αυτό το φόρουμ να μεταφέρουν πίσω στις χώρες τους "όχι μόνο την εικόνα του θανάτου, της απαράδεκτης βίας και της αλαζονείας της εξουσίας, αλλά και της βούλησης του ελληνικού λαού για ένα κράτος δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και ευημερίας". "Είμαστε έτοιμοι για ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα βασίζεται στην πράσινη οικονομία, είμαστε έτοιμοι για αλλαγές στον τρόπο διακυβέρνησης, είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ανεξαρτησία των ΜΜΕ αλλά και την διάκριση των εξουσιών",πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι "θέλουμε να αποκαταστήσουμε την Ελλάδα που μας κάνει περήφανους. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά στο τέλος του βρίσκεται μία Ελλάδα σύγχρονη, εξωστρεφής, με λόγο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι". Δηλώσεις εκπροσώπου ΠΑΣΟΚ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επέρριψε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο κ Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη ζωή, την ασφάλεια και τις περιουσίες των πολιτών, με αποτέλεσμα η χώρα να δίνει την εικόνα μιας ακυβέρνητης πολιτείας και επέρριψε επίσης ευθύνες στην κυβέρνηση για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, για την οργή των πολιτών που ξεχείλισε, για την αδυναμία της να τους προστατεύσει, για τις πολιτικές που οδήγησαν στην απόγνωση και την περιθωριοποίηση και για τις πολιτικές που εξέθρεψαν τη βία.

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενίσχυση των πληγέντων επιχειρηματιών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τα χαρακτήρισε ως αυτονόητη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Παρατήρησε ωστόσο ότι το πλήγμα στην οικονομία ήταν ήδη τεράστιο και μεγάλωσε με τις συγκεκριμένες καταστροφές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το υπόμνημα του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία άλλα πράγματα περιμένει όπως μια συγνώμη την οποία δεν άκουσε, και μεγαλύτερο σεβασμό σε ένα 15χρονο που χάθηκε με άδικο τρόπο.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου για την στάση της πολιτειακής ηγεσίας ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η πολιτειακή ηγεσία στάθηκε στο ύψος στων περιστάσεων όπως και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η μόνη που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων λόγω των βαρύτατων ευθυνών της είναι η κυβέρνηση.

Για όσα παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ευθύνες έχουν ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός, η φυσική ηγεσία της αστυνομίας και πάνω από όλα υπάρχει η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία ξεπερνάει όλα τα προηγούμενα γιατί έχει σχέση με τα μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση στην κοινωνία, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογραμμίζοντας ότι τα μηνύματα αυτά, είναι μηνύματα διχασμού και απαξίωσης.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2710&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 11.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote