Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η κρίση χτυπά την πόρτα των ΜΜΕ
Η κρίση χτυπά την πόρτα των ΜΜΕ Εκτύπωση E-mail
09.12.08

Υποθήκη βάζουν το κτίριό τους οι «Τάιμς» της Νέας Υόρκης αναζητώντας ρευστό, ενώ υπό την προστασία του νόμου για πτώχευση βρίσκεται ο όμιλος Tribune, ιδιοκτήτης πολλών σημαντικών αμερικανικών εφημερίδων όπως οι «Los Angeles Times» και «Chicago Tribune» αλλά και τηλεοπτικών δικτύων.

Τουλάχιστον 225 εκατ. δολάρια ευελπιστεί να δανειστεί η διοίκηση των «New York Times», που δεν έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος παραγωγής, ώστε να περιορίσει σημαντικά την απώλεια κέρδους. Το 58% του κτιρίου 52 ορόφων στην 8η Λεωφόρο του Μανχάταν βρίσκεται στην κατοχή των «New York Times», ενώ το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει στην κατασκευαστική εταιρεία Forest City Ratner. «Μεγάλο κεφάλαιο είναι δεσμευμένο στο κτίριο» ανακοίνωσε η διοίκηση της εφημερίδας που ελπίζει ότι το δάνειο θα τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες.

Σε παράλληλες εξελίξεις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal» και των «ΝΥ Times», ο όμιλος Tribune θα τεθεί υπό την επιτήρηση του νόμου για τις χρεοκοπίες εντός των επόμενων ημερών. Ο όμιλος ήδη έχει προσλάβει την τράπεζα Lazard για να του προσφέρει οικονομικές συμβουλές, καθώς και έναν νομικό σύμβουλο για να προετοιμάσει το έδαφος εν όψει μιας πιθανούς ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου χρεοκοπιών.

Ο Tribune, που τον περασμένο χρόνο εξαγοράστηκε από τον δισεκατομμυριούχο και μεγιστάνα του μεσιτικού τομέα Σαμ Ζελ, ελέγχει συνολικά εφτά εφημερίδες, πολλά τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ είναι ιδιοκτήτης και της ομάδας μπέιζμπολ Σικάγο Καμπς.

Σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, κυρίως εξαιτίας της κάθετης πτώσης (-19%) των διαφημίσεων, ο όμιλος είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο πως εντός μιας διετίας θα σταματούσε τη συνδρομή του στο πρακτορείο Associated Press. Επίσης αναζητείται αγοραστής και για τους Καμπς.


enet
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2704&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote