Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Καραμανλής: «Δύσκολες μέρες ευθύνης για όλους μας»
Καραμανλής: «Δύσκολες μέρες ευθύνης για όλους μας» Εκτύπωση E-mail
09.12.08

Συνεδρίασε  το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή, μετά τα συνεχιζόμενα επεισόδια και τις καταστροφές.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα θέματα της βίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι η βία δεν αντιμετωπίζεται με βίαιες πράξεις.

Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ακόμη ότι «θεωρείται πως ορισμένες εκδηλώσεις έγιναν επειδή υπήρξε ένα περιστατικό βίας». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «κατέληξε σε βίαιες εκδηλώσεις που στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου και σε καταστροφές περιουσιών».

«Καλούνται όλοι, ηγεσίες, παιδιά και κοινωνικές δυνάμεις να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των φαινομένων της βίας», υπογράμμισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Απαντώντας δε, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι «αυτό θα γίνει μέσα στα πλαίσια του νόμου».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, ανέφερε πως «σήμερα που είναι η μέρα της κηδείας του Αλέξη, είναι χρέος όλων να αναλογιστούμε πώς θα τιμήσουμε ακόμα καλύτερα τη μνήμη του παιδιού, αλλά και πώς θα διδαχθούμε, ώστε να μην ξανασυμβεί ένα τέτοιο τραγικό συμβάν».

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε ότι οι ένοχοι και οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά, ενώ υπογράμμισε πώς «κανένας δεν δικαιούται να προσβάλλει με τις βίαιες ενέργειές του την ίδια τη δημοκρατία και να προκαλεί το κοινό αίσθημα».

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για ωμή βία, την οποία πρέπει να καταδικάσουν όλοι, σημειώνοντας πως «όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, με την κυβέρνηση να έχει το μεγαλύτερο».

Συνάντηση είχε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλια. «Δύσκολες μέρες ευθύνης για όλους», ήταν η πρώτη κουβέντα που αντάλλαξε ο πρωθυπουργός με τον κ. Κάρολο Παπούλια.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα επεισόδια μετά τον άδικο χαμό του 15χρονου μαθητή. «Καμιά επιείκεια στους υπεύθυνους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το συμβάν του θανάτου του παιδιού για πράξεις ωμής βίας εναντίον αθώων πολιτών, εναντίον της περιουσίας τους, εναντίον της κοινωνίας και της Δημοκρατίας».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε, τέλος, από ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσει ομόφωνα και απερίφραστα τα επεισόδια αυτά και να απομονώσει τους υπεύθυνους.

Μετά το τέλος της συνάντησης Κ. Καραμανλή - Γ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι οι πολίτες περνάνε πολλαπλή κρίση στην οικονομία, τους θεσμούς και τις αξίες και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση. Ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι όλοι συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση και την οργή της νέας γενιάς. Κάλεσε όλο τον κόσμο να πορευτεί μαζί από κοινού ενάντια στην βία.

«Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στην Δημοκρατία. Τη λύση τη δίνει ο λαός», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι το κόμμα του εγγυάται Κράτος Δικαίου και προστασία του πολίτη.

Σε ό, τι αφορά στις πρόωρες εκλογές και αν επιθυμεί προσφυγή στις κάλπες, ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε καμία δήλωση.

Παπαρήγα: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χαιδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων

Η γ.γ. του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό ζήτησε σε δηλώσεις της από τους εργαζομένους να οργανωθούν γιατί έρχεται μεγάλη μπόρα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Επιπλέον, τόνισε ότι το ΚΚΕ πραγματοποίησε μια πορεία διαμαρτυρίας με μαζικό τρόπο και περιφρουρημένο. «Δεν χρειαζόμαστε ούτε κουκουλοφόρους ούτε δήθεν δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι δεν ταυτίζεται η οργή του λαού με το σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων, οι οποίοι έχουν προκύψει, όπως υποστήριξε, από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας για να τσακίζουν το λαικό κίνημα.

Η κ. Α. Παπαρήγα ήταν ιδιαίτερα επικριτική και με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας συγκεκριμένα: «Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να χαιδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων, βλέποντας την κάλπη και τις ψήφους μπροστά».

Τέλος, η κα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για προσφυγή στις κάλπες υπό το κλίμα του αναβρασμού που επικρατεί.

Στη συνέχεια, ο κ. Κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τον κ. Αλ. Αλαβάνο στις 14.30 και στις 15.15 με τον κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Αλαβάνος: Η κυβέρνηση να ζητήσει έμπρακτη συγγνώμη»

« Έμπρακτη συγγνώμη να ζητήσει η κυβέρνηση», δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος μετά την συνάντηση του με τον Κώστα Καραμανλή. Είμαστε μπροστά σε μία νέα κοινωνική εξέγερση της νεολαίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερο αυταρχισμό.

Ο κ. Αλαβάνος επέκρινε την κυβέρνηση για τη στάση της λέγοντας ότι η πολιτική της φωτιάς είναι η πολιτική της ΝΔ και πρόσθεσε ότι οι πόλεις καίγονται και η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι δεν είναι στόχος μας οι βιτρίνες που είναι δημόσια περιουσία και προέβλεψε ότι μετά το θάνατο του νεαρού μαθητή υπάρχει ένα κοινωνικό φαινόμενο που θα πάρει έκταση.

Μπροστά στα πολιτικά προβλήματα απαιτούνται πολιτικές λύσεις, είπε ο κ. Αλαβάνος, επισημαίνοντας την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για νέες θέσεις εργασίας, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και να υπάρξει μια δημοκρατική τομή στην Αστυνομία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν καταδικάζει τις καταστροφές που έχουν γίνει στο κέντρο της Αθήνας, ο κ. Αλαβάνος τόνισε:

«Λέτε να τις χαιρετίζουμε;"

Και πρόσθεσε: «δείτε ποιες δυνάμεις ωφελούνται από αυτή την κατάσταση».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, ο Αλέκος Αλαβάνος τόνισε ότι «δυστυχώς αυτά που ακούστηκαν, ακούγονται από στελέχη της ΝΔ».

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2702&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote