Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συνεχίσθηκαν για τρίτη νύχτα τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Συνεχίσθηκαν για τρίτη νύχτα τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας Εκτύπωση E-mail
09.12.08

Χαοτική εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας και στην Θεσσαλονίκη για δεύτερο 24ωρο με συνεχής επεισόδια και καταστροφές με αφορμή την δολοφονία του 15χρονου από τον ειδικό φρουρό.

Σοβαρά επεισόδια σημειωνόταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας σε Ομόνοια, Σύνταγμα, πλατεία Κάνιγγος και Ιπποκράτους, ενώ φωτιές ξέσπασαν σε τουλάχιστον 20 σημεία κινδυνεύοντας ανθρώπινες ζωές. Τουλάχιστον 60 καταστήματα και το Α.Τ. Συκεών καταστράφηκαν ολοσχερώς στην Θεσσαλονίκη.

Ο νέος κύκλος βίας στην πρωτεύουσα άρχισε, όταν ολοκληρώνονταν τα συλλαλητήρια που διοργάνωναν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Ομάδες αναρχικών που είχαν παρεισφρήσει στις πορείες, αποσπάστηκαν και διασπάστηκαν σε μικρότερες, σπέρνοντας τον τρόμο στο κέντρο της πόλης. Λίγο μετά τις 19:00 ξέσπασαν πυρκαγιές στο ισόγειο φροντιστηρίου στην πλατεία Κάνιγγος και οι μαθητές έσπευσαν στην ταράτσα, απ’ όπου η Πυροσβεστική κατάφερε να τους απεγκλωβίσει λίγο μετά τις 21:00. Μια άλλη ομάδα που είχε παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στα Προπύλαια, αποχωρώντας προς την Ιπποκράτους και την Σόλωνος έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Μία ομάδα κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια, όπου παραβίασαν τα ρολά στην είσοδο του κτιρίου του ΟΤΕ και αφού έκαναν πλιάτσικο στο εμπορικό τμήμα, έβαλαν φωτιά, ενώ μέσα στο κτίριο υπήρχαν 15 εργαζόμενοι.

Μία άλλη ομάδα κατευθύνθηκε προς το Κολωνάκι, όπου έσπασαν σχεδόν όλα τα καταστήματα, έβγαλαν στον δρόμο τα εμπορεύματα και άναψαν φωτιές, ενώ πυρπόλησαν αυτοκίνητα. Μια άλλη ομάδα προερχόμενη από την Ομόνοια, όπου πραγματοποιούσε συλλαλητήριο το ΚΚΕ, έφθασε στο Σύνταγμα και πυρπόλησε το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, το χριστουγεννιάτικο δένδρο του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία, το κτίριο της Ολυμπιακής στην Φιλελλήνων, το Εργαστήρι Παιχνιδιών του Δήμου Αθηναίων στο Ζάππειο και κατευθύνθηκαν προς τη Συγγρού, θέλοντας προφανώς να φθάσουν και να εισβάλουν στο Πάντειο. Την ίδια ώρα, άλλη ομάδα εισέβαλε σε οπλοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας και άρπαξαν συλλεκτικά σπαθιά, καθώς ευτυχώς στο κατάστημα δεν υπήρχαν πυροβόλα όπλα.

Νωρίτερα το απόγευμα νεαροί με βαριοπούλες έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, προκάλεσαν ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα, ενώ μεγάλες ζημιές υπέστη το ξενοδοχείο Τιτάνια και το REX. Στην πλατεία Κοραή νεαροί επιτέθηκαν με βαριοπούλες και πυροσβεστήρες στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μέσα βρισκόταν ένας υπάλληλος. Είχαν προηγηθεί σοβαρά επεισόδια και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος, με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να συστήνει ψυχραιμία και να ζητά απ’ τις αστυνομικές δυνάμεις να μην προβαίνουν σε συλλήψεις εντός του προαύλιου χώρου της Βουλής. Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας και έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλίπολης, όπου άγνωστοι έκαψαν τρία περιπολικά και προκάλεσαν φθορές σε άλλο ένα. Εκρηκτική είναι η κατάσταση και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Θεσσαλονίκη άγνωστοι επιτέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα Συκεών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

alpha

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2698&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 18.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >