Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» του μακελειού της Βομβάης
Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» του μακελειού της Βομβάης Εκτύπωση E-mail
08.12.08

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη συνελήφθη από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας σε έφοδο σε στρατόπεδο ενόπλων, δήλωσε τη Δευτέρα αξιωματούχος φιλανθρωπικής οργάνωσης που συνδέεται με εκείνη των δραστών.

Ο αξιωματούχος της Τζαμάατ- ουντ-Ντάουα (Ju D), δήλωσε ότι ο Ζάκι-ουρ-Ρέχμαν Λάκβι, είναι ένας από τους άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται μετά από την έφοδο της Κυριακής σε στρατόπεδο, που χρησιμοποιείται από τα μέλη της οργάνωσης Λασκάρ-ε-Τάιμπα έξω από την πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ.

Πακιστανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι 15 άνδρες συνελήφθησαν, αλλά δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους και δεν έγινε κάποια επίσημη επιβεβαίωση της εφόδου.

Ο Λάκβι, ένας από τους επιχειρησιακούς αρχηγούς της Λασκάρ, κατονομάστηκε ως ηγέτης του δικτύου που οργάνωσε τις επιθέσεις στη Βομβάη, από τους επιζήσαντες δράστες που συνελήφθησαν στην Ινδία, σύμφωνα με ινδούς αξιωματούχους.

Συνελήφθη στο Πακιστάν διοικητής της Λασκάρ-ε-Τάϊμπα

Ένας σημαντικός διοικητής της Λασκάρ-ε-Τάιμπα (LeT), της ισλαμιστικής πακιστανικής οργάνωσης την οποία κατηγορεί η Ινδία για τις επιθέσεις στη Βομβάη είναι μεταξύ των 15 ατόμων που έχουν συλληφθεί από την Κυριακή στο Πακιστάν, ανακοινώθηκε από τις πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

16ο ύποπτο μέλος της Λασκάρ-ε-Τάϊμπα συνελήφθη στο Ραβαλπίντι, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ. Οι συλλήψεις έγιναν ενώ το Νέο Δελχί δεν έχει σταματήσει να διατείνεται ότι οι «τρομοκράτες» της Βομβάης προέρχονται όλοι από το Πακιστάν και ότι οι επιθέσεις υποκινήθηκαν από την Λασκάρ-ε-Τάϊμπα.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2697&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote