Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ιρλανδικό κρέας με διοξίνη στο Βέλγιο και τη Γαλλία
Ιρλανδικό κρέας με διοξίνη στο Βέλγιο και τη Γαλλία Εκτύπωση E-mail
08.12.08

Προϊόντα ιρλανδικού χοιρινού κρέατος, μολυσμένου με διοξίνη, εντοπίστηκαν στη Γαλλία και το Βέλγιο κατά τη διάρκεια ελέγχων στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η ιρλανδική υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων (FSAI).

Οι ιρλανδικές αρχές διέταξαν το Σάββατο την ανάκληση όλων των προϊόντων που έχουν παραχθεί από χοιρινό κρέας μετά την 1η Σεπτεμβρίου και προορίζονταν είτε για εξαγωγές είτε για την εγχώρια αγορά, αφού σε αναλύσεις που έγιναν στα τέλη Νοεμβρίου εντοπίστηκαν ίχνη της τοξικής ουσίας διοξίνης.

Σε ελέγχους ρουτίνας που έγιναν από τις γαλλικές αρχές διαπιστώθηκε ότι ιρλανδικά προϊόντα κρέατος, που είχαν τεμαχιστεί στην Ολλανδία, ήταν επίσης μολυσμένα. Μετά από τους ελέγχους αυτούς (να σημειωθεί ότι δεν διευκρινίστηκε το πότε έγιναν) η ολλανδική εταιρεία που είχε αναλάβει την κοπή ενημέρωσε το Βέλγιο, όπου είχαν εξαχθεί τέτοια προϊόντα. Οι αναλύσεις των βελγικών αρχών έδειξαν επίσης ότι ήταν μολυσμένα με διοξίνη.

Το μολυσμένο με διοξίνη χοιρινό κρέας από την Ιρλανδία έχει προωθηθεί σε 20 με 25 χώρες, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Ιρλανδίας Πάντι Ρόγκαν.

«Εκτιμούμε ότι προωθείται σε 20-25 χώρες. Σίγουρα βρίσκεται σε λιγότερες από 30», δήλωσε ο Ρόγκαν.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2696&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων