Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Aνθρωπιστική κρίση στη Ζιμπάμπουε
Aνθρωπιστική κρίση στη Ζιμπάμπουε Εκτύπωση E-mail
05.12.08

Δοκιμάζεται από επιδημία χολέρας η Ζιμπάμπουε, όπου 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και οι καταγεγραμμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 12.500.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων έχει καταγραφεί στην πρωτεύουσα Χαράρε. Η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των τραγικών ελλείψεων στα νοσοκομεία, τόσο σε φάρμακα και εξοπλισμό, όσο και στον οικονομικό τομέα, όπου δεν υπάρχουν χρήματα για τις αμοιβές των γιατρών. Επίσης η οικονομική ένδεια στερεί την αγορά των αναγκαίων χημικών για τον καθαρισμό του νερού, με αποτέλεσμα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αναγκάζεται να πίνει νερό από μολυσμένα πηγάδια και ρυάκια. Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για βοήθεια στη Διεθνή Κοινότητα και φιλανθρωπικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι η χολέρα έχει εξαπλωθεί και στη γειτονική Νότια Αφρική.
Η Γαλλία ανακοίνωσε βοήθεια ύψους 200 χιλιάδων ευρώ στη Ζιμπάμπουε και έκανε έκκληση και για μια ευρωπαϊκή απάντηση στην επιδημία αυτή. Τα χρήματα "θα παραληφθούν από οργανισμούς που βρίσκονται στη Ζιμπάμπουε και ειδικότερα από τον Ερυθρό Σταυρό, ώστε να επιτραπεί να παραδοθούν χωρίς καμία καθυστέρηση για την πρόληψη και θεραπεία της ασθένειας, είτε με ενέσιμη μορφή, είτε με χαπάκια είτε με όποιο άλλο ενδεικνυόμενο τρόπο", αναφέρεται σε ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ γίνεται λόγος και για αποστολή γαλλικού ιατρικού προσωπικού, καθώς και ειδικών για τον καθαρισμό του πόσιμου ύδατος.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2682&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote