Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φόβοι για αεροπειρατείες στην Ινδία
Φόβοι για αεροπειρατείες στην Ινδία Εκτύπωση E-mail
05.12.08

Συναγερμό ασφαλείας κήρυξε η Ινδία σε τρία μεγάλα αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσά τους το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Νέο Δελχί, εκείνο της πόλης Μπανγκαλόρ και της Τσινάρι, ενώ οι Αρχές της χώρας ενίσχυσαν τους ελέγχους στα οχήματα και τις αποσκευές των επιβατών μετά από προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

Επιπλέον, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών επισημαίνουν ότι στις 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος από την κατεδάφιση, το 1992, ενός τεμένους του 16ου αιώνα από ινδουϊστικές ομάδες, στη βόρεια πόλη Αγιόντια, ένα γεγονός το οποίο πυροδότησε βίαια επεισόδια ανάμεσα σε ινδουιστές και μουσουλμάνους με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πάνω από χίλιοι άνθρωποι.

Η ινδική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο συναγερμός εκδόθηκε μετά από ένα e-mail από τους "Μουτζαχεντίν του Ντεκάν", την ίδια οργάνωση η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Μουμπάι.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της ινδίας NDTV μετέδωσε ότι η Υπηρεσία Αερομεταφορών της χώρας σήμανε συναγερμό για την πιθανότητα εκδήλωσης αεροπειρατείας για τα τρία αυτά αεροδρόμια μετά την προειδοποίηση μέσω e-mail ότι τρομοκρατικές οργανώσεις μπορεί να πραγματοποιήσουν αεροπειρατεία σε αυτά τα αεροδρόμια το Σάββατο στις 6 Δεκεμβρίου.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε πλάνα με ένοπλους αστυνομικούς να φρουρούν τις εισόδους στο διεθνές αεροδρόμιο του Νέου Δελχί.

Αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δεν διαθέτουν πληροφορίες για το θέμα.

Οι επιβάτες καλούνται να φθάνουν τρεις ώρες νωρίτερα από την ώρα αναχώρηση της πτήσης. Γίνονται πιο προσεκτικοί έλεγχοι. Ολες οι αποσκευές ελέγχονται κατά 100%", δήλωσε αξιωματούχος.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2679&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote