Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Η αποκάλυψη... των ιερών λογαριασμών
«Η αποκάλυψη... των ιερών λογαριασμών Εκτύπωση E-mail
05.12.08

 

Σημαντικά στοιχεία για την κίνηση των λογαριασμών προκύπτουν από την έκθεση των υπαλλήλων της τράπεζας της Ελλάδος στην Εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
 
Ποσό 1,9 εκατομμυρίου ευρώ εμφανίζεται να έχει μεταφερθεί από τους λογαρισμούς της Μονής στους λογαριασμούς της Κατερίνας Πελέκη Βουλγαράκη και του αδελφού της Δημήτρη Πελέκη.
 

 

Επίσης εμφανίζονται σημαντικές εκροές χρημάτων από τους λογαριασμούς της Μονής προς τις κυπριακές «Madeus», «Rassadel» και ΤΟΡΚΑΣΟ συμφερόντων του κ. Γιώργου Σαχπατζίδη του οποίου ο προσωπικός λογαριασμός πιστώνεται και με άλλα ποσά από τη Μονή.
 
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η ΤΟΡΚΑΣΟ φαίνεται να έχει κάνει διακοπή δραστηριότητας στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 2008, ενώ πολλά χρηματικά ποσά έφυγαν προς άγνωστους αποδέκτες με τη μορφή επιταγών η μετρητών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μοναχοί πραγματοποιούσαν αναλήψεις ποσων που ξεπερνούσαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
 
Θ. Ρουσόπουλος: «Δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος μου»
 
«Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις. Κατέθεσαν 119 μάρτυρες, ερευνήθηκαν τέσσερις κούτες υλικό και απ' όλα αυτά δεν προκύπτει το παραμικρό που να στοιχειοθετεί τις εις βάρος μου κατηγορίες. Οι κατήγοροί μου είναι εκτεθειμένοι απέναντι στη συνείδηση κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
 
Στην κατάθεσή του ο κ. Ρουσόπουλος πρόσφερε κάλυψη στους υπουργούς της κυβέρνησης, λέγοντας ότι ενήργησαν νόμιμα για τις ανταλλαγές, απέρριψε τις αιτιάσεις περί πιέσεων και συντονισμού και αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι περαιτέρω για την υπόθεση, εκτός απ' όσα του εξέθεσαν οι φορείς και οι κάτοικοι της Βιστωνίδας το Σεπτέμβριο του 2004, κατά τη συνάντησή τους. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, ο ίδιος τους παρέμεμψε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Δικαιολογώντας την καθυστέρηση ανάμεσα στη συνάντηση αυτή και το τηλεφώνημά του στον κ. Μπασιάκο, είπε ότι αυτό συνέβη, διότι μεσολαβούσε η ΔΕΘ και έτυχε το δυστύχημα με το «Σινούκ».
 
Ο κ. Ρουσόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει την κατάθεση του κ. Ρίζου, ενώ για τις συναντήσεις του με τον κ. Εφραίμ απάντησε ότι τον γνώριζε ως δημοσιογράφος από το 1998, τον δέχθηκε μια-δυο φορές και ως πολιτικός, αλλά ποτέ στις επισκέψεις του δεν συζήτησαν θέματα των ανταλλαγών.
 
Είπε επίσης ότι, στη μόνη επικοινωνία που είχαν μετά τη συνάντησή του με τους φορείς της Βιστωνίδας, ο κ. Εφραίμ του εξήγησε την άποψη της Μονής Βατοπαιδίου για το ιδιοκτησικό καθεστώς της λίμνης.
 
Σύμφωνα με το City 99,5, ο κ. Ρουσόπουλος άφησε αιχμές κατά του κ. Εφραίμ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα του Βατοπαιδίου έχει δημιουργήσει αρνητική εντύπωση, ενώ ανάλογες ενέργειες δημιουργούν πρόβλημα και στην ίδια την Ορθοδοξία.
 
Με την κατάθεση Ρουσόπουλου ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των πολιτικών προσώπων. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, τη Δευτέρα θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες οι τρεις υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που επεξεργάζονται τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής Βατοπαιδίου.
 
«Δεν έχω σκοπό να κλείσω την αυλαία άρον-άρον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.
 
«Στο βαθμό που η Εξεταστική έχει ολοκληρώσει το έργο της δεν χρειάζεται παράταση» δήλωσε στον City99,5 o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης. Πρόσθεσε ότι από τις μαρτυρικές καταθέσεις δεν έχει προκύψει το στοιχείο του δόλου.
 
Παράθυρο για υπερψήφιση από τον Συνασπισμό, πρότασης για Προανακριτική Επιτροπή, άνοιξε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της εξεταστικής Νϊκος Τσούκαλης.
 
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής θα εκδοθεί στις 15 Δεκεμβρίου, έτσι όπως «έχει συναποφασιστεί από όλα τα κόμματα», αποσαφήνισε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, αναφερόμενος στη διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής. «Είναι σαφές το τι έχει αποφασιστεί», είπε και έκανε λόγο για «άσφαιρες πολιτικές εντυπώσεις».
 
Ο κ. Αντώναρος απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ «κίνητρα πολιτικού εντυπωσιασμού», όπως είπε, λέγοντας πως «αν κάποιοι, και αναφέρομαι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κρίνουν ότι μπορούν με την αθρόα κλήτευση μαρτύρων, που δεν έχουν σχέση με την υπόθεση, να παρατείνουν ή να ευτελίσουν ή να κάνουν την επιτροπή να αποκλίνει από το καθήκον της, που είναι να ολοκληρώσει τις εργασίες και να βγάλει πόρισμα, τότε αυτό δείχνει ποια είναι τα κίνητρα πίσω από αυτές τις κινήσεις. Δεν έχουν καμία ουσία».
 
Σε ερώτηση αν εμμένει στη θέση ότι δεν του προκύπτουν πολιτικές ευθύνες, απάντησε πως εμμένει στην άποψη ότι ολοκληρώνεται η έρευνα, θα αναμένει το πόρισμα και αυτό δεν συνιστά καθόλου διαφοροποίησή του. Την ίδια απάντηση έδωσε ερωτηθείς και για πολιτικές ευθύνες, που ενδεχομένως αφορούν πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ.
 
«Με όλα της τα προβλήματα, η Εξεταστική Επιτροπή έφερε στο φως νέα στοιχεία και μαρτυρίες, που επιβαρύνουν τις ευθύνες των εμπλεκομένων στελεχών της ΝΔ. Μπροστά σε αυτές τις αποκαλύψεις η πλειοψηφία της ΝΔ στην Επιτροπή έσπευσε να κλείσει τις διαδικασίες. Προφανώς, αφού το φως τους ενοχοποιεί, προτίμησαν το σκοτάδι» σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξουν με κάθε τρόπο το πόρισμα της Επιτροπής να αποτυπώνει την κοινή αλήθεια».
 
Αναφορικά με τις επικρίσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για «αντιφάσεις στις οποίες πέφτει το ΠΑΣΟΚ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε: «Από έναν άνθρωπο, που για μια μαρτυρία μας λέει ότι είναι ψευδομαρτυρία και, όταν δεν τον συμφέρει, δεν σχολιάζει άλλες μαρτυρίες, δεν παίρνω μαθήματα αξιοπιστίας. Δεν σχολιάζω μαρτυρίες, αλλά δεν μπορώ να αποστώ και της κοινής λογικής».
 
Εν τω μεταξύ, αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Κύπρο αποστέλλει το αργότερο μέχρι την Παρασκευή ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Κυριάκος Καρούτσος, ζητώντας το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών, καθώς και τα μετοχολόγια των εταιρειών «Rassadel» και «Madeus».
 
 
 
e-tipos.com, City 99,
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2675&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote