Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στο τηλέφωνο Καραμανλής-Ομπάμα
Στο τηλέφωνο Καραμανλής-Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
04.12.08

Δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε την Τετάρτη το βράδυ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Καραμανλής, αφού εξέφρασε στον κ. Ομπάμα, τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή του, έδωσε τις καλύτερες ευχές του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι η Ελλάδα θα παράσχει πλήρη στήριξη στην εκπλήρωση των μεγάλων ελπίδων που δημιούργησε η εκλογή του.

Τόνισε, ακόμη, ότι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η οικονομική κρίση, της οποίας η αντιμετώπιση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους, καθώς η διεθνής οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες και πολυδιάστατες αναπροσαρμογές.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε, ακόμη, προς τον κ. Ομπάμα ότι η εκλογή του έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι εκτιμάει ιδιαίτερα τις σαφείς και σταθερές θέσεις που έχει λάβει σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και επισήμανε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για όλα αυτά τα θέματα, καθώς και την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε συνάντηση με τον κ. Ομπάμα στο εγγύς μέλλον.

Από την πλευρά του, ο εκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις ευχές του και τόνισε τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για το ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, την οποία, όπως ανέφερε, γνωρίζει καλά, έχοντας καλούς φίλους στις τάξεις της.

Ακόμη, επισήμανε ότι εκτιμά ιδιαίτερα το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την ευχή να του δοθεί η ευκαιρία στο προσεχές μέλλον να επισκεφθεί τη χώρα για την οποία τόσα πολλά γνωρίζει, χωρίς, όμως, να έχει μέχρι σήμερα επισκεφθει.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2673&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote