Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Δεν φταίω 'γώ, η Εύα φταίει»
«Δεν φταίω 'γώ, η Εύα φταίει» Εκτύπωση E-mail
04.12.08

Κάρφωσαν και άδειασαν αλλήλους οι νυν και πρώην υπουργοί της Ν.Δ., με τις καταθέσεις τους στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

 

Ο καθείς για τον εαυτό του απεκδύεται κάθε ευθύνης, πολιτικής τε και ποινικής, επιχειρώντας να πείσει ότι τα πάντα έγιναν τουλάχιστον νομότυπα.

Τα καρφώματα, όμως, έδωσαν και πήραν από προχθές έως χθες τη νύχτα:

Β. Μαγγίνας καρφώνει Σ. Τσιτουρίδη, που έχει κατ' επανάληψη δηλώσει ότι προετοίμαζε τη μεταστέγαση του υπουργείου Απασχόλησης στο ολυμπιακό ακίνητο. «Δεν βρήκα καμία σχετική προετοιμασία», δήλωσε στην επιτροπή ο διάδοχος για τον προκάτοχο.

Ο Σ. Τσιτουρίδης πάλι ρίχνει τα βέλη του στον υφυπουργό και διάδοχό του Αλ. Κοντό, ενώ ρίχνει και μια μπηχτή για τον Θ. Ρουσόπουλο. Ο κ. Κοντός ήταν αρμόδιος για τα θέματα Πολιτικής Γης, λέει. Ηταν σαν υπουργός. Που σημαίνει απλά ότι ο Αλ. Κοντός ήταν αυτός που από το 2004 ήταν υπεύθυνος -και κράτησε την αρμοδιότητα και ως υπουργός- για τις ανταλλαγές του συγκεκριμένου υπουργείου με το Βατοπέδιο, πάντα βεβαίως μέσω της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου. Οσο για τον Θ. Ρουσόπουλο, απαξίωσε να τον ενημερώσει, όπως άλλωστε και ο υφυπουργός του Αλ. Κοντός, για τη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου με φορείς της Ξάνθης τον Σεπτέμβριο του 2004. Το πληροφορήθηκε προσφάτως από τον Τύπο.

Ο Αλ. Κοντός, όμως, δηλώνει αθώος του αίματος και εντάσσει τις ενέργειές του στο ενδιαφέρον του για τους αγρότες της περιοχής Ξάνθης, όπου και εκλέγεται. Οι βολές του δε στρέφονται, με γαλατική ευγένεια είναι η αλήθεια, στους Π. Δούκα και Ε. Μπασιάκο, που συνυπέγραψαν την κοινή υπουργική απόφαση για όλες τις ανταλλαγές. «Μακάρι να την είχαν ανακαλέσει», είπε χθες στην επιτροπή.

Σε όλο αυτό το παζλ των αλληλοκαρφωμάτων εμπλέκεται και ο Μιχ. Λιάπης, που είχε φροντίσει να αδειάσει τον προκάτοχό του Γ. Βουλγαράκη από τον Απρίλιο του 2008. Εθεσε τότε το «απλό» ερώτημα στον νομικό σύμβουλο του υπουργείου του αν θα πρέπει να ακυρωθεί το συμβόλαιο για την Ουρανούπολη για αρχαιολογικούς λόγους, που έφερε την υπογραφή της συζύγου Βουλγαράκη, Αικατερίνης Πελέκη. Το συμβόλαιο πάντως, με τη βούλα τελικά και του νομικού συμβούλου του ΥΠΠΟ, ουδέποτε ανακλήθηκε.

Ως κερασάκι στην τούρτα ο Γ. Βουλγαράκης υπερασπίζεται τη σύζυγό του και ρίχνει όλες τις ευθύνες στον Ε. Μπασιάκο: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήταν ο κύριος των εκτάσεων στην Ουρανούπολη».

Στον όμορφο κόσμο της Ν.Δ. οι ένοχοι είναι πάντα οι άλλοι. Μέχρις αποδείξεως του εναντίου. *


enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2672&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote