Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Έκαψε» Ρουσόπουλο ο Ρίζος, «έδωσε» υπουργούς μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔ
«Έκαψε» Ρουσόπουλο ο Ρίζος, «έδωσε» υπουργούς μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔ Εκτύπωση E-mail
02.12.08

«Καταπέλτης» κατά του Θοδωρή Ρουσόπουλου ήταν 48 ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη κατάθεση του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου την Τετάρτη στην Εξεταστική Επιτροπή ο εκδότης της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Ο Δημήτρης Ρίζος καταθέτοντας στη Επιτροπή της Βουλής τον κατηγόρησε ευθέως ως τον ιθύνοντα νου, τον συντονιστή όπως είπε, στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ενώ άφησε υπονοούμενα και για οικονομικά οφέλη του πρώην υπουργού Επικρατείας από την υπόθεση αυτή.

Σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη, αν επιβεβαιώνει, ότι συντόνιζε ο κ. Ρουσόπουλος την όλη ιστορία, απάντησε κατηγορηματικά: «Το επιβεβαιώνω και το επαναλαμβάνω. Έχω την τύχη να δέχομαι στο γραφείο μου αρκετά πολιτικά στελέχη όλων σχεδόν των κομμάτων και βέβαια περισσότερο τους "φίλους-υπουργούς" της σημερινής κυβέρνησης. Σας διαβεβαιώ, ότι οι ίδιοι μου το επιβεβαίωσαν αυτό. Μερικοί εκ των οποίων είχαν δεχθεί και τηλεφωνήματα». Ερωτηθείς αν τα τηλεφωνήματα αυτά ήταν από τον κ. Ρουσόπουλο, απάντησε «μάλιστα». Σε μία κατάθεση-κόλαφο για τον πρώην υπουργό Επικρατείας, ο Δημήτρης Ρίζος άφησε υπονοούμενα και για οικονομικά οφέλη, λέγοντας ότι «υπήρχαν δύο πολιτικοί εγκέφαλοι. Ήταν οι άνθρωποί τους ο Εφραίμ και ο Αρσένιος και μπορεί να είχαν -δεν ξέρω να το πω, γιατί δεν έχω αποδείξεις- και οικονομικά οφέλη».

Ο Νομικός Σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Ιωάννης Βαρδάκος που συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΚΕΔ, καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής κατονόμασε για πρώτη φορά τους κ.κ. Δούκα και Μπασιάκο, ως τους υπουργούς που έδωσαν τις εντολές για τις ανταλλαγή ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου. Ερωτηθείς από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπαγεωργίου πως άρχισε η ΚΕΔ να υλοποιεί αυτές τις ανταλλαγές, απάντησε ότι «είχε εντολή και ήταν όργανο, που έπρεπε να εκτελεί». Σε ερώτηση από ποιον είχε εντολή η ΚΕΔ, απάντησε «από τους υπουργούς» και ερωτηθείς από ποιους υπουργούς, απάντησε ξεκάθαρα «από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Δούκα».

Λίγο νωρίτερα ακόμη ένας μάρτυρας-«κλειδί», ο Άθως Κοιρανίδης, κατονόμασε τους πρώην και νυν υπουργούς Απόστολο Φωτιάδη και Θοδωρή Ρουσόπουλο, καθώς και τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου, τους οποίους όπως είπε, είχε δει στη Μονή Βατοπεδίου. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Χρήστος Τελίδης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή, είπε ότι «όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης, υπάρχει άμεση εμπλοκή του υπουργού Επικρατείας Θόδωρου Ρουσόπουλου. Σε μια από τις επαφές που είχαν φορείς της περιοχής με τον κ. Ρουσόπουλο, εκείνος εμφανίσθηκε αδιάλλακτος και τους δήλωσε κατηγορηματικά, ότι είναι παιδί του Αγίου Όρους και ότι θα δώσει την έκταση εκεί ή κάπου αλλού, αν υπάρξουν αντιδράσεις για το Πόρτο Λάγος».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης μιλώντας στον ρ/σ Alpha 98,9 είπε ότι «ευθύνες ποινικές δεν βλέπω. Ευθύνες πολιτικές υπάρχουν» και πρόσθεσε ότι «θα χαιρόμουν να δω να αναλαμβάνονται και πολιτικές ευθύνες σε προσωπικό επίπεδο». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις ακόμη και κυβερνητικών στελεχών περί ύπαρξης πολιτικών ευθυνών, απάντησε ότι «σπεύδουν κάποιοι πολύ βιαστικά για λόγους εντυπώσεων να βγάλουν πόρισμα», ενώ σε επισήμανση ότι και ο ίδιος έχει βγάλει πόρισμα, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι «δεν μου προκύπτουν πολιτικές ευθύνες», απέφυγε να απαντήσει. 

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ ζητά να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην υπουργού Επικρατείας. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, για να λάμψει η αλήθεια». Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει Προανακριτική Επιτροπή, διευρύνοντας την λίστα των «γαλάζιων» στελεχών, οι ευθύνες των οποίων ζητά να διερευνηθούν. Εκτός από τους Θοδωρή Ρουσόπουλο, Πέτρο Δούκα και Ευάγγελο Μπασιάκο, στη λίστα του ΠΑΣΟΚ μπαίνουν οι Αλέξανδρος Κοντός, Αντώνης Μπέζας και Κώστας Κιλτίδης. Μέσα σε αυτό το κλίμα η κυβέρνηση έθεσε ως τελεσίγραφο για την ολοκλήρωση της Εξεταστικής Επιτροπής την 15η Δεκεμβρίου.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2665&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote