Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: OI MEN KAI OI ΔΕ
ΣΑΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: OI MEN KAI OI ΔΕ Εκτύπωση E-mail
01.12.08

Του Σάκη Σερέτη

Πέρασαν δυο χρόνια από τότε που μέσα από μια αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση, ο κ.Θ.Σπυρόπουλος αναδείχθηκε περιφερειάρχης του Σ.Α.Ε. Αμερικής, εγκαταλείποντας την μέχρι τότε ισόβια προεδρία του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού συμβουλίου.

 

Έτσι, ο μέχρι τότε πολέμιος του Σ.Α.Ε. Αμερικής ανέλαβε τα ηνία του και με προσωπικές πάντα προσπάθειες, προσπάθησε να μας πείσει για την χρησιμότητα του, καθώς και για τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει, στην οργάνωση του Σ.Α.Ε, στα Εθνικά θέματα αλλά και κυρίως στο καυτό θέμα της Ελληνικής παιδείας.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα, πολύ νερό έχει τρέξει στο αυλάκι της ασυνεννοησίας και φυσικά αρκετό χρήμα από τον τροφοδότη λογαριασμό του Ελληνικού κράτους, προς ένα οργανισμό που λειτουργεί χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς εσωτερικό κανονισμό και καμία επίσημη οικονομική αναφορά πεπραγμένων.

Η πρόσφατη περιφερειακή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο, απέδειξε την οργανωτική προχειρότητα που διακρίνει την ηγεσία του Σ.Α.Ε. Αμερικής, καθώς όπως προκύπτει από τα γεγονότα που διαδραματίσθηκαν και σε συνδυασμό με τις καταγγελίες μελών του Διοικητικού συμβουλίου, αποκαλύπτουν το μέγεθος της αλαζονείας και του εγωκεντρισμού που διακρίνει τον κ.Θ.Σπυρόπουλο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι κατά την διάρκεια της πρόσφατης περιφερειακής συνέλευσης του Σικάγου, έγινε προσπάθεια να ψηφισθεί από δέκα άτομα ο εσωτερικός κανονισμός που θα λειτουργεί από εδώ και μετά το Σ.Α.Ε Αμερικής, ενώ στην αίθουσα παρευρίσκονταν περισσότερα από εκατό, των οποίων όμως η παρουσία δεν προσδιόριζε εάν ήταν εκλεγμένοι αντιπρόσωποι και είχαν δικαίωμα ψήφου, ή ήταν απλοί παρατηρητές.

Τελικά μετά από παρέμβαση του προέδρου κ.Στέφανου Ταμβάκη υιοθετήθηκε προσωρινά ο εσωτερικός κανονισμός που ισχύει στις υπόλοιπες έξι περιφέρειες του Παγκόσμιου Σ.Α.Ε. και αναμένεται, μέσα στο επόμενο διάστημα των δύο χρόνων που είναι και το υπόλοιπο της θητείας αυτού του συμβουλίου, να κατατεθούν προτάσεις και να συζητηθούν τα άρθρα, που θα παρουσιασθούν στο σώμα προς επικύρωση. …

 

 

 

 

 

ΑΥΡΙΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ Σ.Α.Ε. ΑΜΕΡΙΚΗΣ .

ΣΤΙΣ $351.883 ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Σ.Α.Ε ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2660&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote