Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Ματαιώθηκε δολοφονική απόπειρα κατά της κυβερνήτου της Αγίας Πετρούπολης Εκτύπωση E-mail
19.05.07
Οι αρχές ματαίωσαν συνωμοτικό σχέδιο για δολοφονία της κυβερνήτου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας,της Αγίας Πετρούπολης,στενής συμμάχου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν,ανακοινώθηκε σήμερα από υπηρεσία κρατικής ασφάλειας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας(FSB) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δύο άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για ανάμειξη σε "απόπειρα κατά της ζωής της κυβερνήτου της Αγίας Πετρούπολης,Βαλεντίνας Ματβιγένκο".

 Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι δύο ρώσοι υπήκοοι συνελήφθησαν στις 16 Μαίου έχοντας στην κατοχή τους δύο χειροβομβίδες και πάνω από 500 γραμμάρια πλαστικά εκρηκτικά.

 Η Ματβιγένκο,58 ετών, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν άτομα που μπορεί να πραγματοποιήσουν επιθέσεις κατά πολιτικών για να υπονομεύσουν την ασφάλεια."

Δεν μπορεί να αποκλειστούν τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος πολιτικών και κρατικών υπαλλήλων για να υπονομεύσουν την κατάσταση και να προσελκύσουν προσοχή",είπε.  

Το κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24 μετέδωσε στιγμιότυπα με τους ύποπτους να ερευνώνται από αστυνομικούς.

 Η Ματβιγένκο,πρώην διπλωμάτης και μία από τις γυναίκες με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ρωσία,βοήθησε τον Πούτιν να παγιώσει το Κρεμλίνο τον έλεγχο στην πόλη αυτή της βόρειας Ρωσίας όπου γεννήθηκε

.Εξελέγη κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης το 2003 και τον Δεκέμβριο εγκρίθηκε από τον Πούτιν μία δεύτερη πενταετής θητεία της.

  ΑΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=265&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 19.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote