Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ Εκτύπωση E-mail
28.11.08

Της Χαράς Σαριδάκη

Η εποχή που διανύουμε μας επιβάλλει γρήγορους και άγριους ρυθμούς, που πολλές φορές αποπροσανατολίζουν την ανθρώπινη υπόσταση μας και μας μεταβάλλουν, σε σκληρά και άψυχα μέλη της κοινωνίας που ζούμε, αδιαφορώντας παγερά για τον διπλανό μας.

Όμως υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τον πλησίον τους και δεν χάνουν την ευκαιρία να βοηθούν, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουν.

Μάθημα ανθρωπιάς με πολλούς αποδέκτες έδωσε πριν από λίγες ημέρες ο σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια»,όταν μια ομάδα από μικρά παιδιά ηλικίας 12-16 ετών επισκέφθηκαν οκτώ άπορες οικογένειες Ομογενών και τους προσέφεραν τρόφιμα, γαλοπούλες και ρούχα.

Η πρωτοβουλία για αυτή την εκδήλωση αγάπης, στηρίχθηκε αμέσως από το διοικητικό συμβούλιο των Καστοριέων και οι εμπνευστές της Β.Ζήσης και Ι.Παπάζογλου σε συνεργασία με τους Ι.Μαλεκάνο και Τ.Τζάλλα ,ανέλαβαν την διοργάνωση της, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια.

Οι επισκέψεις αυτού του είδους καθώς και η ανακούφιση των Ομογενών που έχουν ανάγκη, θα συνεχισθούν και θα επαναληφθούν τα Χριστούγεννα ,το Πάσχα, καθώς και σε άλλες γιορτές, τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου δρ.Ηλίας Πανίδης.

«Η προσπάθεια αυτή, αποτελεί βασικό στόχο όλων των μελών του συλλόγου μας και θέλουμε να δώσουμε μέσα από αυτή, το μήνυμα της ηθικής αλλά και της υλικής συμπαράστασης, σε όσους Ομογενείς έχουν ανάγκη»,ανέφερε ο δρ.Ηλίας Πανίδης.

Η επιτροπή σε συνεργασία με την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Γουαϊτστοουν από όπου συνέλλεξε τις πληροφορίες για τους αναξιοπαθούντες Ομογενείς ,άρχισε ήδη την προετοιμασία της επόμενης προσπάθειας, που θα γίνει την περίοδο των Χριστουγέννων.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο σύλλογος σκέφτεται να επισκεφθεί και να χαρίσει δώρα σε καρκινοπαθή Ελληνόπουλα, που δίνουν τον δικό τους αγώνα υγείας, στα διάφορα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Να ευχηθούμε το παράδειγμα αυτό να το ακολουθήσουν και άλλοι Ομογενειακοί σύλλογοι, καθώς η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο νομίζω, αποτελεί βασικό συστατικό της ανθρώπινης υπόστασης μας και σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε αρκετά καλύτερα.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2648&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 25.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote