Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow "Ανοιχτοί" στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν
"Ανοιχτοί" στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν Εκτύπωση E-mail
28.11.08

Θετικό ως προς τις συνομιλίες μεταξύ του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίζεται το Ιράν, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος του Ιράν σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Ο αντιπρόεδρος Εσφαντιάρ Ραχίμ Μασάιε δήλωσε ότι οποιαδήποτε τέτοια συνάντηση πρέπει να διεξαχθεί με ανοικτό τρόπο και το περιεχόμενό της να δημοσιοποιηθεί, μετέδωσε το πρακτορείο.

 
 
O Μασάιε πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Ιράν είχε πει ότι "η άμεση διπλωματία είναι ο καλύτερος τρόπος για την ειρήνη", και πρόσθεσε ότι ο Ομπάμα πρέπει να κρατήσει απόσταση από τη μέχρι σήμερα στάση της Ουάσινγκτον, προκειμένου να υλοποιήσει την αλλαγή που υποσχέθηκε.

Το Ιράν έχει επανειλημμένα αρνηθεί να υποκύψει στις πιέσεις των χωρών της Δύσης για να αναστείλει το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο πολλοί φοβούνται ότι έχει στόχο την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Ο Ομπάμα ζήτησε αυτόν το μήνα να καταβληθούν διεθνείς προσπάθειες για να σταματήσει η Τεχεράνη την ανάπτυξη πυρηνικής βόμβας.

Η Τεχεράνη επαναλαμβάνει από την πλευρά της, ότι στόχος της είναι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να προχωρήσει σε περισσότερες εξαγωγές του πετρελαίου της και του φυσικού της αερίου.

 

"Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται σε ιστορικά σημαντικό σταυροδρόμι, ωστόσο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι γι' αυτόν, ένας που οδηγεί σε καλά αποτελέσματα μέσω της "αλλαγής" που ήταν το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας και ένας άλλος με εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες, αν συνεχίσει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις" των ΗΠΑ, δήλωσε ο Μασάιε στο Κιόντο.

ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2646&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote