Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παιχνίδια και στο Χρηματιστήριο από τη Μονή Βατοπεδίου
Παιχνίδια και στο Χρηματιστήριο από τη Μονή Βατοπεδίου Εκτύπωση E-mail
27.11.08

Μία νέα αποκάλυψη-«βόμβα» για τις business της Μονής Βατοπεδίου έκανε την Τετάρτη ο ALPHA. Η Επιτροπή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εντόπισε και τραπεζικό λογαριασμό των μοναχών για χρηματιστηριακή χρήση, στον οποίον επενδύθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ σε μετοχές.

Το μεγάλο παιχνίδι της Μονής Βατοπεδίου στο Χρηματιστήριο έρχεται να προστεθεί στο «γαϊτανάκι» με τους αμέτρητους λογαριασμούς, τις offshore εταιρείες και τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι μοναχοί που θεωρητικά απαρνήθηκαν τα εγκόσμια και δεν ενδιαφέρονται για την ύλη και το χρήμα, όχι μόνο διαθέτουν offshore εταιρεία για τις συναλλαγές τους, αλλά παίζουν και στο Χρηματιστήριο. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Η Μονή Βατοπεδίου είχε ένα λογαριασμό, μόνο για να παίζει στο Χρηματιστήριο, καθώς από την έρευνα της Επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εντοπίστηκε λογαριασμός της Μονής στην ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (φωτό πάνω) με 20 εκατομμύρια ευρώ μόνο από αγορές και πωλήσεις μετοχών. Βέβαια το χαρτοφυλάκιό της, όπως όλα, χτυπήθηκε από την οικονομική ύφεση και από τα 20 εκατομμύρια ευρώ οι μετοχές της τώρα έπεσαν στα 200.000 ευρώ. Στο κλείσιμο της συνεδρίασης της 2ας Οκτωβρίου το χαρτοφυλάκιο της RASSADEL που ξεκίνησε από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, «κλείδωσε» στις 733.000 ευρώ. Οι ρασοφόρες επενδύσεις παρουσίασαν το τελευταίο διάστημα πτώση 96%, επηρεασμένες από την διεθνή κρίση που οδήγησαν σε συνεχόμενη καθοδική πορεία. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι συνεχόμενες πιέσεις οδήγησαν το ρασοφυλάκιο τελικά στις 200.000 ευρώ.

Στις 22 Σεπτεμβρίου αποστάληκε τραπεζικό έγγραφο από την MARFIN-ΕΓΝΑΤΙΑ BANK (φωτό κάτω) στην Επιτροπή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που αναφέρει, ότι εντοπίστηκε ενεργός χρηματιστηριακός λογαριασμός στο όνομα της εταιρείας RASSADEL, του οποίου τελικός δικαιούχος είναι η Μονή Βατοπεδίου. Σε άλλο τραπεζικό έγγραφο αναφέρεται: «Σημειώνεται ότι η RASSADEL CO. LTD., πραγματικός δικαιούχος όπως ορίζεται στην παρ. 16 αρθ. 4 του Ν. 3691/2008 της οποίας είναι η ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, τηρεί επίσης χαρτοφυλάκιο μετοχών σημερινής αποτίμησης 733.000 ευρώ». Και στη συνέχεια η τράπεζα ρωτά την Επιτροπή: «Να το δεσμεύσουμε και αυτό το χαρτοφυλάκιο;». Εν ολίγοις η τράπεζα «καρφώνει» της Επιτροπή για αδιαφορία σχετικά με το θέμα. Την ώρα δε, που εδώ και τόσες μέρες η RASSADEL απασχολεί την επικαιρότητα, ο πρόεδρός της και συνεργάτης του Εφραίμ Άθως Κοιρανίδης επιμένει να σιωπά, κλέβοντας κάτι και από την προκλητικότητα του Εφραίμ. Απαντώντας σε δημοσιογράφους είπε χαρακτηριστικά: «Παρακολουθώ τα δημοσιεύματά σας και τα απολαμβάνω. Δεν έχω να σας πω τίποτε. Γεια σας». Βέβαια ο κ. Κοιρανίδης δεν θα κρατήσει αυτή τη στάση για πολύ ακόμη. Την ερχόμενη Δευτέρα κλήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή και εκεί θα πρέπει να εξηγήσει πολλά.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2645&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 27.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote