Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΦΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ Εκτύπωση E-mail
19.05.07

Του Σάκη Σερέτη

 

Με κατάθεση εφεσης και αιτηση ασφαλιστικών μέτρων με την διαδικασία του επείγοντος, προχώρησε η πλευρά των  αδίκως αποκλεισμένων απο τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου,μέσω του δικηγόρου της κ.Γ.Παπαπαναγιώτου,ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική εκβαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο κ.Γ.Παπαπαναγιώτου,η απόφαση του δικαστηρίου θα εχει εκδωθεί  μέχρι τα μέσα του Ιουνίου.

Η εφεση αφορά την απόριψη της υπόθεσης ,που επετεύχθει με την μέθοδο της φυγοδικίας και η απόφαση ελήφθη χωρίς ακροαματική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται οτι η υπόθεση των μονοκρατορικών εκλογών ,εχει ξεπεράσει τα ορια του ευρύτερου κύκλου της Ομογένειας και πολύ σύντομα θα απασχολήσει και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οπου αναμένεται να κατατεθεί σχετική επερώτηση,για τα γεγονότα που τραυματίζουν θανάσιμα το κύρος και την δημοκρατικότητα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων.

Η προσφυγή στα Αμερικανικά δικαστήρια εκ μέρους των αδικηθέντων,ηταν το τελευταίο πράγμα που ηθελαν να πράξουν,γνωρίζοντας οτι κάτι τέτοιο δεν θα εκανε κανέναν να αισθάνεται ανετα και πολύ περισσότερο ανθρώπους, που εχουν προσφέρει αγγόγυστα τις εθελοντικές υπηρεσίες τους για πολλά χρόνια.

Ομως οι γέφυρες επικοινωνίας εχουν αποκοπεί προ πολλού,καθώς οι μωροφιλόδοξοι ευκαιριακοί παράγοντες,απέδειξαν με την ακαμπτη στάση τους πως η αχαλίνωτη τάση τους για προβολή ειναι δωμάτιο χωρίς ταβάνι και χωρίς σύνορα.

Σε μια συγκέντρωση ομογενειακών παραγόντων,που εγινε στο κτήριο της Χιακής Ομοσπονδίας,ενημερώθηκαν αναλυτικά οι εκπρόσωποι των συλλόγων και ολοι μαζί συμφώνησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του συλλόγου Κρητών “Ομόνοια”, στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας για τον διχασμό της Ομογένειας,που επιθετικά ναρκοθετεί η ομάδα του διευθυντηρίου της “κραταιάς”.

Οι επιστολές εκφράζουν την ανησυχία των σύλλογων-μελών για τον κατήφορο και τις επικίνδυνες τακτικές που ακολουθούν,οι αυτοδιόριστοι και καλούν τους κρατούντες να πραγματοποιήσουν Γενική συνέλευση των μελών,οπου θα αποφασισθεί με Δημοκρατικό τρόπο,η πορεία του οργανισμού.

Ο κυβερνήτης της Παμμακεδονικής Ενωσης για την ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης,κ.Ιωακείμ Μπαρμπαλιός,εδωσε μια πλήρη αντικειμενική εικόνα της κατάστασης με στοιχεία καθώς και αποσπάσματα του Ομογενειακού Τύπου,που εξέπληξαν δυσάρεστα αρκετούς απο τους παρόντες,οι οποίοι δήλωσαν απερίφραστα την εμπρακτη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Ομοσπονδίας.

Εκπρόσωποι των σωματείων απο την Στερεά Ελλάδα,την Μακεδονία,τηνΚρήτη,την Πελλοπόνησο και τα νησιά του Αιγαίου,συμφώνησαν οτι πρέπει να τερματισθεί αυτή η ανούσια διαμάχη και ο γόρδιος δεσμός της αδιαλλαξίας,θα πρέπει να κοπεί απο την πλειοψηφία του οργανισμού.

Οσον αφορά το επικείμενο υπερατλαντικό συνέδριο που προετοιμάζει το διευθυντήριο της Ομοσπονδίας,χωρίς καν να εχει ενημερωθεί το σώμα των συλλόγων- μελών και το οποίο προετοιμάσθηκε κρυφά, σαν επτασφράγιστο κρατικό μυστικό,απογοήτευσε τους παρευρισκομένους οι οποίοι δήλωσαν με πίκρα, οτι αποδοκιμάζουν τέτοιου ειδους εκδηλώσεις που θεωρητικά γίνονται για την εξαγωγή εικόνας των αποδήμων,ενω πρακτικά εξυπηρετούν  ευσεβείς πόθους για φοτωγραφίες μεγάλου βεληνεκούς,για τους εγκέφαλους αυτής της ιστορίας.

Εγκυρες πληροφορίες λένε οτι ,κάποια μέλη του Δ.Σ που ειχαν μειοψηφίσει για το επίμαχο θέμα,αρχισαν να αποστασιοποιούνται δηλώνοντας πολύ κομψά φόρτο εργασίας, καθώς δεν θέλουν να εμπλακεί το ονομα τους,σε μια εκδήλωση που τις λεπτομέρειες τις εμαθαν εκ των υστέρων,και οι οποίες  τους παρουσιάσθηκαν σαν τετελεσμένο γεγονός που δεν χωράει καμμία αμφισβήτηση.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση αυτή, θα παίξει η στάση που θα κρατήσει ο Αρχιεπίσκοπος  Αμερικής Δημήτριος ο οποίος πριν απο λίγο καιρό,εδωσε την επιβεβαίωση του στο αυτοδιόριστο συμβούλιο και τώρα θα κληθεί να ευλογήσει το επικοινωνιακό θαύμα των εγκεφάλων με θέα την Ακρόπολη των Αθηνών και χορηγίες κάποιων "επιφανών " επιχειρηματιών.

Εξίσου σημαντικό ρόλο θα παίξει και η θέση της Γενικής Προξένου κ.Αικ.Μπούρα, καθώς οι εγκέφαλοι αυτού του εξαγωγικού εγχειρήματος επιμόρφωσης,σκοπεύουν να ζητήσουν την συνδρομή της,αναζητώντας γερές δόσεις αναγνωρισημότητας .

Φυσικά η κ.Πρόξενος εχει ενημερωθεί για την κατάσταση που ταλανίζει την Ομοσπονδία και ενημερώνει  αρμοδίως τους Ελληνες πολιτικούς επισκέπτες στην πόλη μας,οι οποίοι εχουν το περιθώριο να επιλέξουν πως θα χειριστούν το θέμα, εφόσον τους προσκαλέσουν να παρευρεθούν σε κάποια εκδήλωση. 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=264&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων