Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παράσταση Ψωμιάδη εντός και εκτός Εξεταστικής Επιτροπής
Παράσταση Ψωμιάδη εντός και εκτός Εξεταστικής Επιτροπής Εκτύπωση E-mail
26.11.08

Παράσταση έδωσε την Τρίτη ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά το ρεσιτάλ προκλητικότητας που προηγήθηκε την Δευτέρα του ηγούμενου Εφραίμ. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για «παράγκα των Αθηνών» και «στημένους ψευδομάρτυρες», τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, ενώ έφθασε στο σημείο να πει, ότι τον... υπνώτισε ο Εφραίμ.

Όμως, για τις ανταλλαγές των εκτάσεων-«φιλέτων» της Θεσσαλονίκης ούτε είδε, ούτε ήξερε τίποτα.

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εξεταστικής Επιτροπής η στάση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης συμπυκνώθηκε σε μία φράση: «Σας απάντησα τεκμηριωμένα. Δεν θα την πληρώσω εγώ τη νύφη». Εξερχόμενος του Κοινοβουλίου δήλωσε ότι «η αλήθεια έλαμψε», ενώ ερωτηθείς σχετικά με το σκάνδαλο, είπε ότι «εγώ απολογήθηκα για την Νομαρχία. Δεν έχω άποψη». Σκάνδαλο ίσως δεν υπάρχει κατά τον κ. Ψωμιάδη, αλλά αν υπάρχει, για αυτό ευθύνεται η «παράγκα των Αθηνών». Όπως είπε στους βουλευτές «εγώ νομίζω, ότι δεν φταίει κανένας υπουργός. Κάπου αλλού. Αν υπάρχει παράγκα ή παρακράτος, ψάξτε το εδώ στην Αθήνα. Όχι στην περιφέρεια και όχι στην Θεσσαλονίκη. Ψάξτε στην παράγκα. Πολλές παράγκες υπάρχουν εδώ κάτω». Έξω όμως είπε άλλα. Ότι «μέσα στην παράγκα είναι όλοι».

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δεν κάνει τίποτα «γαργάρα», εκτός και αν μπει στη μέση ο «υπνωτισμός». Όπως είπε χαρακτηριστικά ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής: «Τι γαργάρα να κάνω για ένα θέμα; Σας είπα, ότι έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Πέστε ότι μας υπνώτισαν, πέστε ότι όλοι πιστεύαμε ότι δεν κινείτο τίποτα». Όμως άφησε αιχμές για όσους έλαβαν την σκληρή επιστολή του το 2005, μεταξύ αυτών και ο Πρωθυπουργός και ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, είπε ότι «θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής δεν το έλαβε υπόψη του» και πρόσθεσε ότι «αν το ήξερε ο κ. Καραμανλής, άλλο τόσο το ήξερε ο κ. Παπανδρέου από τους δικούς του».

Για να γίνει κατανοητός στους βουλευτές, κατέφυγε ακόμη και στην «αργκό», μιλώντας για «πιάτσες» και «καλόγερους». Όπως είπε «ο κ. Πανέρης ήταν Δήμαρχος από το 1998 μέχρι το 2002. Οι καλόγεροι έκαναν πιάτσα -από ό,τι λένε οι κάτοικοι εκεί- από το 1999 και μετά. Έπρεπε να ξέρει ο Νομάρχης, ότι κάτι κινείται και δεν το ήξερε ο Δήμαρχος;». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε λάβει από τον Ιανουάριο του 2006 επιστολή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που τον ενημέρωνε για τις ανταλλαγές σε Νέα Ραιδεστό, Πανόραμα και Ωραιόκαστρο. Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης γνώριζε για τις παραχωρήσεις, λένε και οι κάτοικοι της Καρδίας.

Όμως κατά τον κ. Ψωμιάδη φταίνε οι «αλητήριοι» δημοσιογράφοι. Όπως είπε στην Εξεταστική Επιτροπή «εγώ με αυτούς τους αλητήριους που δεν εκπροσωπούν το δημοσιογραφικό χώρο, δεν έχω καμία σχέση. Είναι δυνατόν να αφήνουμε τη ροή της πολιτικής μας ζωής στους δημοσιογράφους; Έλεος πια». Όσον αφορά στις χορηγίες Πάπιστα στην Νομαρχία Θεσσαλονίκης που καταγγέλλει και ο πρώην Νομάρχης Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης, ο κ. Ψωμιάδης ερωτηθείς σχετικά από τους δημοσιογράφους, είπε ότι «δεν υπάρχει καμία χορηγία και καμία χρηματοδότηση. Εμένα χρηματοδότης μου είναι μόνο ο λαός». Όμως ο κ. Ψωμιάδης είναι εκείνος που ενίοτε μπλοφάρει, καθώς ερωτηθείς σχετικά με τα ηχητικά ντοκουμέντα που απειλούσε ότι θα δημοσιοποιούσε, απάντησε ότι «εγώ άκουσα ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο πρώτον και δεύτερον, μπορεί να μπλόφαρα, για να σώσω τον εαυτό μου».

Κάπως έτσι κύλησε η κατάθεση Ψωμιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή. Πριν περάσει το κατώφλι της, χαιρέτησε μαθητές, έσφιξε το χέρι του Πέτρου Τατούλη, αντάλλαξε λίγα λόγια με δύο όμορφες κοπέλες και αμέσως μετά την «είπε» στους δημοσιογράφους, λέγονταν ότι «πιστεύω ότι από δω και πέρα, ακόμη και εκείνοι οι λίγοι δημοσιογράφοι που πλανήθηκαν, θα πουν την αλήθεια».

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2638&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote