Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ανοίγει η "ψαλίδα" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ
Ανοίγει η "ψαλίδα" ΠΑΣΟΚ-ΝΔ Εκτύπωση E-mail
23.11.08

Σταθερά πρώτο και με διαρκώς μεγαλύτερη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία είναι το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών όπως προκύπτει από νέες δημοσκοπήσεις που του δίνουν προβάδισμα από  3,7% έως και 4,5%.

Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την Ελευθεροτυπία της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, το ΠΑΣΟΚ 37,0%, ο Συνασπισμός λαμβάνει 13,0%, το ΚΚΕ 8,0%, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ποσοστό 4,5% και ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 4,0%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κώστας Καραμανλής με ποσοστό της τάξεως του 32% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 30%.

Στην παράσταση νίκης έρχεται πρώτο το ΠΑΣΟΚ με 37,2% έναντι 28,2% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία. Ποσοστό 23,6% δεν βλέπει κανέναν νικητή στη δημοσκόπηση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας Focus για λογαριασμό της εφημερίδας Real News δίνει στην αξιωματική αντιπολίτευση προβάδισμα της τάξεως του 3,7%.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,0%, το ΠΑΣΟΚ 28,7%, ο Συνασπισμός έχει ποσοστό 9,1%, το ΚΚΕ 6%, «άλλο» κόμμα επιλέγει το 4,6%, ενώ ο ΛΑΟΣ λαμβάνει 3,5%. Λευκά και αναποφάσιστοι αντιστοιχούν σε ποσοστό της τάξεως του 23,2%.

Ο Κώστας Καραμανλής αναδεικνύεται καταλληλότερος για την πρωθυπουργία με ποσοστό 37,3%. Το αντίστοιχο ποσοστό του Γιώργου Παπανδρέου είναι 27,1%.

Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα με 44,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 31,0%.

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων


Σχολιάζοντας τις νέες δημοσκοπήσεις ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης εκτίμησε ότι το κλίμα θα ανατραπεί, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική είναι μαραθώνιος. Το χθες δεν είναι ίδιο με το σήμερα και το αύριο θα είναι διαφορετικό».

«Η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, όταν αυτές θα γίνουν, θα είναι μπροστά. Βεβαίως, έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Δεν εφησυχάζουμε. Οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να δουλέψουμε όσο γίνεται πιο σωστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση» ανέφερε.

«Η κυβέρνηση Καραμανλή, από την αρχή, πήρε τα κατάλληλα μέτρα. Έδειξε ότι έχει σχέδιο με αρχή, με μέση, με τέλος. Έδειξε υπευθυνότητα. Και βεβαίως, έχει πάρει μέτρα χειροπιαστά για την αντιμετώπιση της κρίσης» συνέχισε ο κ. Ζαγορίτης.

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης δήλωσε από την Πάτρα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη, σχολίασε ότι «όπως λέει ο Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηριστικά, όλα αυτά τα μηνύματα είναι για να παίρνουν αέρα τα πανιά μας και όχι αέρα τα μυαλά μας. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και θα είμαστε μέχρι τέλους».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε στο ίδιο μήκος κύματος: «Η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ θα αυξάνεται και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, πρέπει να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας με την ολοκλήρωση του προγράμματός μας με τις μεγάλες αλλαγές στους τομείς του κράτους και της οικονομίας και την εμπέδωση της ανάγκης των αλλαγών αυτών στη γνώμη των πολιτών».

Σε ανακοίνωση του ΛΑΟΣ αναφέρεται ότι «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στο Μαξίμου. Η ραγδαία επιδείνωση στην κατάσταση της ΝΔ μεγιστοποιεί τα αδιέξοδα του κ. Καραμανλή».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2625&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote