Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Κατάθεση- φωτιά
Κατάθεση- φωτιά Εκτύπωση E-mail
20.11.08

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η κ. Κωνσταντίνα Κάνου, που ήταν παρούσα στη συνάντηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης με τη δικηγόρο Τάνια Σωτηροπούλου, διέψευσε και πάλι ότι υπήρξε αναφορά, εκ μέρους του Παναγιώτη Ψωμιάδη, στον πρωθυπουργό ή το Μαξίμου.

Όπως υποστήριξε η κ. Κάνου, μετά την κατάθεση της Τάνιας Σωτηροπούλου στην εξεταστική, της τηλεφώνησε ο σύντροφός της Μιχάλης Κουκουβίνος. Της είπε πως ήρθε η ώρα να βγάλουν λεφτά και πως θα της πουν τί να πει στην κατάθεσή της στην εξεταστική.

Η κ. Κάνου είπε πως έχει στη διάθεσή της και ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας αυτής, το οποίο όμως τα μέλη της Εξεταστικής αρνήθηκαν να παραλάβουν. Όμως η κ. Κάνου υπέβαλε και χειρόγραφο σημείωμα της Τάνιας Σωτηροπούλου, στο οποίο της έδινε οδηγίες για την κατάθεσή της και το οποίο κατέληξε με τη σημείωση να πει πως δεν θυμάται αν υπήρξε αναφορά στον πρωθυπουργό και πως δεν θέλει να εκθέσει ούτε τον Νομάρχη ούτε την Τ. Σωτηροπούλου.

«Αδίστακτους» χαρακτήρισε τους μοναχούς Εφραίμ και Αρσένιο ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Αθήναιος Φλωρίνης, ο οποίος κατέθεσε επίσης την Πέμπτη. Ανάλογη ήταν και η κατάθεση του έτερου βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βαγιωνά ο οποίος επέρριψε ευθύνες κυρίως σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Τόνισε όμως ότι αυτοί που υπέγραψαν τις υπουργικές αποφάσεις, διαχρονικά, είναι υπεύθυνοι και δε μπορούν να παραπλανώνται.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης έστειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών το αίτημα να ανοιχθούν οι λογαριασμού των μοναχών Εφραίμ και Αρσένιου αλλά και της Μονής.

Εν τω μεταξύ, εντολή στην Οικονομική Επιθεώρηση, προκειμένου να ελέγξει υπεύθυνες δηλώσεις συμβολαίων της Μονής Βατοπαιδίου με το Δημόσιο έδωσαν οι εισαγγελείς Εφετών Ευσταθία Σπυροπούλου και Παντελής Στραγάλης, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν.

Οι δύο εισαγγελείς ζητούν να ενημερωθούν από τη διενέργεια ελέγχων της Οικονομικής Επιθεώρησης εάν είναι αληθείς οι δηλώσεις που έχουν επισυναφθεί σε συμβόλαια ως προς το χαρακτηρισμό των ακινήτων.

Η εντολή των εισαγγελέων δόθηκε, καθώς υπάρχουν συμβόλαια στην υπό διερεύνηση υπόθεση, όπου ακίνητα δηλώνονται ως άρτια και οικοδομήσιμα, χωρίς ωστόσο από τις δηλώσεις να προκύπτει εάν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις που αυξάνουν τους συντελεστές δόμησης (πχ αν εφάπτονται στη θάλασσα κ.α.).

Η συνάντηση Παπακωνσταντίνου - Πάπιστα

Στο μεταξύ στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη της συνάντησης του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον επιχειρηματία Αθανάσιο Πάπιστα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, είπε στον City99,5 ότι προκύπτει μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα από τη στάση του κ. Παπακωνσταντίνου. Με την άποψη αυτή συντάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, προσθέτοντας πως κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του κ. Γ. Παπανδρέου - ήταν ενήμερο για την ύπαρξη ενός dvd εκβιασμού.

«Τι κάνει; Αντί να πάει να πει όσα στοιχεία έχει στον εισαγγελέα - υπενθυμίζω ότι είναι και βουλευτής - αποκρύπτει όσα ξέρει για πολύ καιρό, για δύο μήνες. Συγκατανεύει, συναινεί στην κλήτευση μαρτύρων που αποδεικνύεται ότι είναι ψευδομάρτυρες, ότι ανήκουν σε περίεργο εσμό ανθρώπων, που έχουν άμεση σχέση με το dvd του εκβιασμού», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι προφανώς με αυτούς του ανθρώπους έχει σχέση το ΠΑΣΟΚ, ενώ ερωτηθείς αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι γι' αυτό αποφασίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Να ένα ερώτημα στο οποίο δεν έχει απαντήσει. Κοινή ένοχη σιωπή. Ο κ. Παπακωνσταντίνου για δύο μήνες και αφού πληροφορήθηκε ότι αυτό το dvd του εκβιασμού σχετιζόταν μ’ αυτά τα άτομα, με την ύποπτη, περίεργη δραστηριότητα, εξακολουθούσε να μη λέει τίποτα. Και ο μάρτυρας κ. Πάπιστας γιατί απέκρυψε από την εξεταστική επιτροπή ότι είχε ενημερώσει το ΠΑΣΟΚ και τον εκπρόσωπο του κ. Παπανδρέου προ δύο μηνών; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το ένοχο κοινό μυστικό;», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προφανώς μετείχε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου στην οργάνωση των μαρτύρων, που κάλεσαν κάποιοι στην εξεταστική επιτροπή και με οργανωμένες ερωτήσεις οδήγησαν σε συγκεκριμένες απαντήσεις, είπε ο Ε. Αντώναρος, κατηγορώντας τον πως, παρότι γνώριζε, το χρησιμοποίησε και πολιτικά με στόχο να πλήξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

«Μήπως προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο στη ΝΔ, γιατί έχουν τη φωλιά τους λερωμένη;», αναρωτήθηκε και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να ψάξει με ποιους κομματικούς σχηματισμούς είχαν διασυνδέσεις ορισμένα από αυτά τα άτομα. Παράλληλα, έκανε λόγο για απύθμενη υποκρισία και πολιτική κακοβουλία χωρίς όριο και δήλωσε πως δεν γνωρίζει να έχει γνώση οποιοδήποτε στέλεχος της ΝΔ για αυτό το υλικό.

Ερωτηθείς τι διαφορετικό υπάρχει σε σχέση με ό,τι είχε κάνει ο κ. Ανδριανός, απάντησε πως ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού παρέδωσε το dvd στον εισαγγελέα εντός 4 ημερών, εκ των οποίων τις τρεις έλειπε στη Μόσχα με τον κ. Καραμανλή, ενώ ο κ. Παπακωνσταντίνου δύο ολόκληρους μήνες έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα.

«Οι έλληνες πολίτες ας συγκρίνουν και ας κρίνουν»,επεσήμανε και δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για συμψηφισμό, αλλά για την έρευνα της υπόθεσης σε βάθος.

Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε και αν το θέμα αγγίζει τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ θέτω το ερώτημα. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Παπανδρέου; Ούτε αφού έκανε την κατάθεσή της η αποδεδειγμένα αναξιόπιστη μάρτυρας κα Σωτηροπούλου και αφού έσπευσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να επιχαίρουν; Ούτε τότε δεν ήξερε για το dvd του εκβιασμού που έχει ομολογήσει ότι γνώριζε ο εκπρόσωπός του;», αναρωτήθηκε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν και ποια άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήξεραν για το dvd, ενώ διέψευσε κατάθεση που συνδέει τον κ. Αρσένιο με τον κ. Γ. Αγγέλου και είπε ότι αφορά τη λειτουργία της εξεταστική αν θα πρέπει να ζητηθούν τα στοιχεία των λογαριασμών του κ. Εφραίμ και του μοναχού κ. Αρσένιου.

«Είναι κόλαφος για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και για το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι γνώριζαν για το βίντεο μήνες τώρα και το απέκρυπταν από τον ελληνικό λαό», είπε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Επισήμανε πως ό,τι είχε να πει το είπε, ανέφερε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι δεν προβάλλουν την αλήθεια και πρόσθεσε ότι θα καταθέσει στον εισαγγελέα όταν κληθεί να το κάνει.

ΚΚΕ

«Η δυσοσμία που αναδύεται από το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου είναι ανυπόφορη. Τα όσα καθημερινά αποκαλύπτονται αναδεικνύουν τη βαθιά σήψη που επικρατεί στο πεδίο που συναντιούνται και συναλλάσσονται σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων τα κόμματα εξουσίας, μοναστήρια, επιχειρηματίες, οι μηχανισμοί του κράτους κλπ» αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Για μια ακόμα φορά, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν ο καθένας να συγκαλύψει με κάθε τρόπο τις δικές του ευθύνες για το σκάνδαλο, αναδεικνύοντας, στο πλαίσιο της δικομματικής αντιπαράθεσης, μόνο τις ευθύνες του άλλου. Με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια ανάδειξης της αλήθειας σχετικά με τον επιμερισμό των ευθυνών και την εμπλοκή προσώπων» προστίθεται.

ΣΥΡΙΖΑ

«Νιώθουμε πικρία, δυσφορία και αγανάκτηση για τις αναθυμιάσεις ενός οχετού, από τον οποίο δυστυχώς δεν προφυλάχθηκαν ούτε η κυβέρνηση ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση και οι οποίες αναδύονται από το θέμα του Βατοπαιδίου» δήλωσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτκής Ομάδας.

Ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι η δυσκολία του θέματός απαιτεί σοβαρότητα αντιμετώπισης από τα κόμματα και από τα μέλη της Επιτροπής και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «συμπεριφέρονται -με διαφορετικές, βέβαια, ευθύνες το καθένα- όπως η Θύρα 7 ή η Θύρα 13, ανάλογα από το τι λέει, κάθε στιγμή, ο κάθε μάρτυρας».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να ζει με τα DVD, δεν μπορεί να ζει με προσωπικές ή με οικονομικές "τσόντες", χωρίς καν η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής να αξιοποιήσει εκείνα τα μέτρα ασφαλείας που θα επιτρεπόταν, αλλά και να σταθεί σύμφωνη με το νόμο» συμπλήρωσε.

ΛΑΟΣ

«To θέμα του DVD δείχνει τη σχέση και του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Βατοπαιδίου - Πάπιστα. Η εμπλοκή του δικομματισμού είναι πασιφανής. Φαίνεται ότι και το ΠΑΣΟΚ... θέλει τον Ανδριανό του» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2614&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote