Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Κατά του Ομπάμα η Αλ Κάιντα
Κατά του Ομπάμα η Αλ Κάιντα Εκτύπωση E-mail
20.11.08

Συνέχιση των επιθέσεων κατά της "εγκληματικής" Αμερικής ζητεί ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα, Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, και επικρίνει τον Μπάρακ Ομπάμα επειδή δεσμεύτηκε να υποστηρίξει το Ισραήλ.

Σε ηχητικό του μήνυμα που μεταδόθηκε την Τετάρτη από ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, ο Ζαουάχρι προειδοποιεί επίσης τον Ομπάμα ότι θα αποτύχει αν ακολουθήσει τις πολιτικές του προέδρου Τζορτζ Μπους.

"Η Αμερική, ο εγκληματίας, καταπατητής σταυροφόρος, συνεχίζει να είναι η ίδια όπως πάντα, επομένως πρέπει να συνεχίσουμε να τη βλάπτουμε, προκειμένου να έρθει στα λογικά της", σημειώνει ο Ζαουάχρι στο μήνυμα που απευθύνει στους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο.

"Το εγκληματικό, επεκτατικό σχέδιο του Σταυροφόρου στη γη σας εξουδετερώθηκε μόνον με τις θυσίες των υιών σας, των μουτζαχεντίν", προσθέτει στο μήνυμά του, το οποίο επικαλείται το Ινστιτούτο SITE, αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο.

Ο Ζαουάχρι επικρίνει επίσης τον Ομπάμα επειδή γυρνάει την πλάτη του στις ισλαμικές του ρίζες.

"Το μουσουλμανικό έθνος δέχθηκε με εξαιρετική πικρία την υποκριτική σας (...) στάση προς το Ισραήλ", σημειώνει. "Γεννηθήκατε από μουσουλμάνο πατέρα, αλλά επιλέξατε να σταθείτε στο πλευρό των εχθρών των μουσουλμάνων".

Ο Ομπάμα είχε επισκεφθεί το Ισραήλ κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε δεσμευτεί ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν και υπό τη δική του προεδρία να υποστηρίζουν το ισραηλινό κράτος.

Στο μήνυμά του ο Ζαουάχρι προειδοποιεί επίσης τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ να μην αποστείλει ενισχύσεις στο Αφγανιστάν.

"Αυτό που ανακοινώσατε (...) ότι θα αποσύρετε (αμερικανούς) στρατιώτες από το Ιράκ (για να τους στείλετε) στο Αφγανιστάν είναι μια πολιτική καταδικασμένη σε αποτυχία", σημειώνει.

"Αν συνεχίσετε να επιμένετε στην αμερικανική αποτυχία στο Αφγανιστάν, θα πρέπει να θυμηθείτε την τύχη του (αμερικανού προέδρου Τζορτζ) Μπους, του (πακιστανού πρώην προέδρου) Περβέζ Μουσάραφ και την τύχη των Σοβιετικών και των Βρετανών πριν από αυτούς" στο Αφγανιστάν, πρόσθεσε.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή, ο Ομπάμα εξέφρασε τη βούλησή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ για να επικεντρωθεί η αμερικανική στρατιωτική προσπάθεια στο Αφγανιστάν. Περίπου 150.000 αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται ακόμη στο Ιράκ, έναντι 32.000 στο Αφγανιστάν.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2612&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote