Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Βραδινή προβολή
Βραδινή προβολή Εκτύπωση E-mail
18.11.08

Δεύτερη προβολή του επίμαχου βίντεο της συνάντησης Κουκουβίνου – Καραμπέρη –μεγαλύτερης διάρκειας αυτή τη φορά- παρακολούθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής, μετά τη διαπίστωση ότι κατά την πρωινή προβολή το βίντεο που είδαν τα μέλη της Επιτροπής ήταν μειωμένης διάρκειας.

Οπως εκτίμησαν οι τεχνικοί της Βουλής, η μειωμένη διάρκεια οφείλονταν σε τεχνική βλάβη Το βράδυ εμφανίστηκε στην Επιτροπή και πάλι ο επιχειρηματίας Αθ. Παπίστας, ο οποίος παρέδωσε εκ νέου το βίντεο, συνολικής διάρκειας 13 λεπτών. Στη δεύτερη προβολή παραβρέθηκε και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, τα υπόλοιπα πέντε λεπτά του βίντεο, δεν προσθέτουν τίποτα στα συμπεράσματα της πρώτης προβολής, πλην της επιβεβαίωσης του ότι ο δικηγόρος Μ. Κουκουβίνος, είχε ήδη λάβει 18000 ευρώ από τον Μ. Καραμπέρη, φίλο του επιχειρηματία Αθ. Πάπιστα που αγόρασε οικόπεδα της Μονής Βατοπαιδίου, χωρίς ωστόσο αυτό να τον αποτρέψει από το να επιχειρήσει νέα συνάντηση μαζί του.

Πάντως ο ο Μιχάλης Κουκουβίνος έχει υποστηρίξει ότι η πραγματική διάρκεια του βίντεο είναι μιάμιση ώρα.

Το βράδυ της Τρίτης, η δικηγόρος Τάνια Σωτηροπούλου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, διέψευσε την επιχειρηματία Κωνσταντίνα Κάνου, η οποία είχε αρνηθεί να επιβεβαιώσει τα όσα υποστηρίζει η κ. Σωτηροπούλου ότι διαμείφθηκαν στη συνάντηση των δύο γυναικών με το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδη. Επίσης η κ. Σωτηροπούλου επέμεινε ότι δεν γνώριζε κανένα από τα πρόσωπα με τα οποία συναλλασσόταν ο σύντροφός της, Μιχάλης Κουκουβίνος.

Η Τάνια Σωτηροπούλου, στη συνέντευξη της στον Alpha, επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, στη συνάντησή τους, είχε εμπλέξει το όνομα του πρωθυπουργού. Ταυτόχρονα άφησε υπόνοιες για την αξιοπιστία της κ. Κάνου, για την οποία είπε ότι «υπήρξε παλιά γνώριμη του νομάρχη Θεσσαλονίκης, όταν στο παρελθόν εργαζόταν ως χορεύτρια, με το ψευδώνυμο Αζέλ».

Το DVD στην Εξεταστική

Στο επίμαχο DVD ο κ. Κουκουβίνος, μιλώντας στο φίλο του Αθ. Πάπιστα (μετέπειτα κουμπάρο του), Μάρκο Καραμπέρη, εμφανίζεται βέβαιος ότι «με μία απλούστατη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τινάζεται στον αέρα όλη η σύμβαση της ανταλλαγής - για έναν και μόνο λόγο, διότι δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Στην αρχή της συνάντησης, ο δικηγόρος φαίνεται να ζητά από τον Αθ. Πάπιστα, μέσω του Μ. Καραμπέρη, τέσσερα ακίνητα για λογαριασμό των πελατών της κας Σωτηροπούλου, για να υποχωρήσει αργότερα σε... εκπτώσεις. «Σου μιλώ παντελονάτα. Θέλω ένα ακίνητο και όχι τέσσερα, που κάνουν 1.200.000. Σου μιλώ πεντακάθαρα και όμορφα. Πεντακαθαρίδης. Θέλω να δώσω το ακίνητο σε ένα πραγματικά φουκαρά και φτωχό και μια αμοιβή για μένα 80.000. Το όφελος το δικό μου. Το όφελος το δικό σας, είναι ένα εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο που ζητάω κάνει 300.000, εγώ ζητάω 80.000 ευρώ κι εσείς έχετε κέρδος 820.000. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικόπεδο, δύο κατοστάρικα» ακούγεται να λέει ο δικηγόρος.

Από το DVD φαίνεται, ωστόσο, να επιβεβαιώνεται και η αναφορά του Αθ. Πάπιστα ότι ο Μ. Καραμπέρης είχε καταβάλει στο δικηγόρο χρήματα «για να τον ξεφορτωθεί», αλλά εκείνος τα επέστρεψε:
- «Εγώ σου έδωσα και από την τσέπη μου λεφτά και στο παρελθόν σε έχω βοηθήσει» λέει ο Μ. Καραμπέρης.
- «Θυμάμαι εγώ πόσο με βοήθησες. Δεν είμαι αχάριστος» απαντά ο Μ. Κουκουβίνος.

Από το βίντεο προκύπτει ότι ο Μ. Κουκουβίνος καταφεύγει στον Μ. Καραμπέρη, επειδή με αυτόν μπορεί να συνεννοηθεί. «Μην με ξαναβάλεις να μιλήσω με τον Πάπιστα. Ή θα με σκοτώσει ή θα τον σκοτώσω... Ξέρεις, έχει αυτό το ύφος το ψυχρό που δεν το γουστάρω. Τέτοιες μαγκιές του Πάπιστα και του Χατζηαλεξάνδρου δεν τις γουστάρω. Δεν μπορώ να μιλήσω με Πάπιστα ούτε με Χατζηαλεξάνδρου» εμφανίζεται να λέει ο κ. Κουκουβίνος.

Σημειώνεται ότι, ενώ ο Αθ. Πάπιστας είχε αναφέρει πως διαθέτει ένα DVD χρονικής διάρκειας 13 λεπτών, κατέθεσε τελικά ένα με διάρκεια περίπου οκτώ λεπτών, από το οποίο απουσιάζουν ορισμένοι διάλογοι, οι οποίοι ακούγονται στο βίντεο που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1, ενώ περιλαμβάνονται κάποιοι άλλοι.

Η Εξεταστική Επιτροπή προβληματίστηκε ιδιαίτερα για το αν θα αφήσει τους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν την προβολή των δύο DVD. Με ψήφους 20 προς 3, δέχθηκε τελικά τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου τους, παρά τα προβλεπόμενα από το νόμο για τη χρήση παρανόμως εξασφαλισθέντος οπτικοακουστικού υλικού.

Γ. Καρατζαφέρης: Να καταθέσει ο πρωθυπουργός στην Εξεταστική

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ζήτησε να προσέλθει ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, στην Εξεταστική, για να καταθέσει «τα πραγματικά περιστατικά που τον εμπόδισαν να ενεργήσει».

Διάψευση Ψωμιάδη

Για προσπάθεια παραπληροφόρησης του λαού έκανε λόγο ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Σχετικά με έγγραφο του 2006 που του αποδίδεται, είπε ότι αυτό δεν φέρει την υπογραφή του, αλλά την υπογραφή του διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης. Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι, σύμφωνα με διατάξεις του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ο νομάρχης μεταβιβάζει μέρος των αρμοδιοτήτων του σε στελέχη της Νομαρχίας και προσέθεσε ότι για το συγκεκριμένο έγγραφο η εξουσιοδότηση προς τη Διεύθυνση Πολιτικής Γης δεν δόθηκε από τον ίδιο, αλλά από την προηγούμενη διοίκηση της Νομαρχίας, το 1998.

Επίσπευση των εργασιών της Εξεταστικής

Μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή στις 8 Δεκεμβρίου, θα τελειώσουν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, εκίμησε στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 ο πρόεδρός της, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Το Μέγαρο Μαξίμου μετατράπηκε σε Μετόχι» σχολίασε στο City 99,5 οΧρήστος Παπουτσής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δε, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, έκανε λόγο για «επιχείρηση της ΝΔ να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση» και προσέθεσε ότι «εκβιαστές και εκβιαζόμενοι κινούνται στο χώρο της ΝΔ, η οποία τους άνοιξε την πόρτα με την απόσυρσή της από τη δικαστική διαμάχη με τη Μονή Βατοπαιδίου και με τις σκανδαλώδεις ανταλλαγές».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2608&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote