Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Νέα παγκόσμια σύνοδο οργανώνει η Γαλλία
Νέα παγκόσμια σύνοδο οργανώνει η Γαλλία Εκτύπωση E-mail
18.11.08

Διεθνές οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διεθνούς φήμης οικονομολόγων πρόκειται να διοργανώσει τον Ιανουάριο η Γαλλία με τη συνδρομή του Τόνι Μπλερ, σε συνέχεια της συνόδου της G20 για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας η νέα σύνοδος χαρακτηρίζεται συμπληρωματική της παγκόσμιας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον με τη συμμετοχή των 20 σημαντικότερων ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών.

«Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο για τις οικονομίες μας και τις κοινωνικές μας υποδομές. Περισσότερο από ποτέ, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Νικολά Σαρκοζί.

Στο φόρουμ, το οποίο θα φέρει τον τίτλο «Νέος κόσμος: αξίες, ανάπτυξη και ρύθμιση» θα συμμετέχουν πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης και διεθνούς φήμης οικονομολόγοι, όπως οι τιμημένοι με βραβείο Νόμπελ Τζόζεφ Στίγκλιτς και Αμάρτια Σεν.

«Σε μία περίοδο που επιχειρούμε να ορίσουμε ένα νέο μοντέλο καπιταλισμού και να συλλογιστούμε τις αξίες που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στην παγκοσμιοποίηση, το γεγονός αυτό θα είναι μία ουσιαστική συνεισφορά» επισημαίνει ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ στην ίδια ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία παραδίδει την 1η Ιανουαρίου στην Τσεχία την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2605&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote