Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ …. ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ.
ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ …. ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ. Εκτύπωση E-mail
17.11.08

Του Σάκη Σερέτη

 
Αυτά που βιώνουν οι ασχολούμενοι με τα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης το τελευταίο διάστημα, μοιάζουν με κακόγουστη εκδοχή σύγχρονου πολιτικού παραμυθιού, βασισμένου στην κλειστή Ομογενειακή πραγματικότητα της Ομοσπονδίας , με αποχρώσεις τύπου εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης σκανδάλων.

 

Δεν λέω, εμείς οι Έλληνες είμαστε από την φύση μας αθεράπευτα παραμυθάδες αλλά ταυτόχρονα αποδειχθήκαμε σε κάποιες περιπτώσεις και παραμυθόπληκτοι μεγάλου βαθμού.
Κάτι η μυθολογία, λίγο τα παραμύθια που μας έλεγαν οι γιαγιάδες μας και φυσικά η φιλοδοξία του καθενός, να ζήσει τον προσωπικό του μύθο, μας οδήγησαν αρκετές φορές σε λανθασμένες επιλογές .
Κάπως έτσι εγκλωβισμένοι στο κάδρο του παραμυθιού, φαντάζομαι πως βρίσκονται όλοι οι οπαδοί της διαφάνειας, που με την ψήφο τους έφεραν στα ηνία της εξουσίας την ομάδα των κ.κ. Καλαμαρά ,Γαλάτουλα, Μιχαλέα και των άλλων όλων, των δικών τους παιδιών, που διοικούν σήμερα την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, με σκοταδισμό και πυξίδα τα γαλάζια κομματικά κριτήρια.
Αυτή η παράταξη που ανέμιζε προεκλογικά την σημαία της διαφάνειας, σήμερα λειτουργεί σαν ένα παρεάκι γαλάζιων κολλητών και δεν γνωρίζει κανείς πλέον, τι αποφάσεις παίρνονται και σε ποια μονοπάτια βαδίζει, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ακούει στο όνομα, Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Η τακτική της επιλεκτικής ενημέρωσης που ακολουθεί ο γενικός γραμματέας κ.Π.Γαλάτουλας, έχει σαν αποδέκτες μόνο αυτούς που θέλει και γνωρίζει ότι δεν θα του ασκήσουν καμία κριτική, σε τυχόν αυθαιρεσίες και παρατράγουδα.
Αυτή η τακτική προκάλεσε την παρέμβαση του Επίτιμου προέδρου κ.Β.Σταθάκου, ο οποίος κατέθεσε πρόταση να ανοίξουν οι πόρτες της ενημέρωσης και να επιτραπεί όπως και στο παρελθόν, η παρουσία των δημοσιογράφων κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του Διοικητικού συμβουλίου.
Ο κ.Σταθάκος πήγε και ένα βήμα παραπέρα και πρότεινε επίσης, να μπορούν να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις αυτές και τα μέλη των συλλόγων που απαρτίζουν το δυναμικό της Ομοσπονδίας, χωρίς να έχουν δικαίωμα λόγου, αλλά να έχουν όμως μια πρώτη εικόνα, για τα έργα και τις προτάσεις των μελών του Διοικητικού συμβουλίου.
«Θεωρώ αρχή της Δημοκρατίας το δικαίωμα στην ενημέρωση» τόνισε ο κ.Σταθάκος «και την θέση μου αυτή, την έκανα γνωστή και προσωπικά στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Καλαμαρά ,σε μια προσωπική συζήτηση που είχαμε, πριν από λίγο καιρό».
Όσον αφορά την έντονη φημολογία που αφορά στο ύποπτο ατύχημα και στην γρήγορη οικονομική αποζημίωση, που έλαβε κάποιος ο οποίος όπως ισχυρίζεται, τραυματίστηκε στον χώρο της Ομοσπονδίας, ο κ.Σταθάκος ανέφερε, «πως η Ομοσπονδία έχει καθήκον να ενημερωθεί για την υπόθεση αυτή και στην συνέχεια να ενημερώσει υπεύθυνα όλα τα μέλη της».
«Προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτηματικά» τόνισε ο Επίτιμος, «τα οποία χρειάζονται υπεύθυνες αναλυτικές εξηγήσεις τις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να εξετάσει μια ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από άτομα κύρους, που φυσικά δεν θα είχαν με τον ένα η τον άλλον τρόπο, καμία εμπλοκή στο θέμα.
Ωστόσο τα ευρήματα καθώς και οι υποδείξεις αυτής της επιτροπής, να θεωρηθούν τελεσίδικες και να μην μπορεί κανένα διοικητικό συμβούλιο να ανατρέψει, η να αλλοιώσει το νόημα τους»,σημείωσε με νόημα .
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τέτοια επιτροπή ορίσθηκε από τον πρόεδρο κ.Καλαμαρά, την νομιμότητα της οποίας φαίνεται πως θέλουν να προσβάλλουν κάποια από τα μέλη του παρόντος Διοικητικού συμβουλίου.
Έτσι λοιπόν αυτή η εξεταστική επιτροπή, βρίσκεται στον αέρα και την προσεχή Πέμπτη(20 Νοεμβρίου), αναμένεται σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου, να αποφασισθεί εάν θα αλλάξει η σύνθεση της ,που για την ώρα αποτελείτε από τους εξής:
Τζουμάκα,.Βουρνάς,.Σκοτίδας,Παράλεμος,Γαλάτουλας,Μελέμη,Πυλαρινός και Χρυσομαλλίδης Γεώργιος.
Εμείς βέβαια, κρατάμε μικρό καλάθι για την περίπτωση αυτή, καθόσον από το πρόσφατο παρελθόν της «κραταιάς» η ιστορία μας έχει διδάξει ,ότι όλα ανατρέπονται και όλα αλλοιώνονται, με τις ευλογίες μάλιστα του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Για όσους δεν γνωρίζουν η δεν θυμούνται ,αναφέρομαι φυσικά στο ψυχόδραμα μέγιστης υποκρισίας, που αφορούσε στην αθώωση του πρώην πρόεδρου κ.Ν.Διαμαντίδη και εκτελέστηκε αβασάνιστα σε λίγα λεπτά ,από τον τότε προεδρεύοντα Αντιπρόεδρο, κ.Δ.Δημητρίου και τα τσιράκια του.
Βαρύ και τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής, των κ.κ.Γ.Σερέτη ,Γ.Χελιώτη και Μ.Τραχανή, που αφορούσε τα καμώματα και τις ατασθαλίες του κ.Ν.Διαμαντίδη, όμως η ομάδα που κινούσε τότε τα νήματα εξουσίας έχοντας και την ευγενική χορηγία του κ.Π.Γαλάτουλα στην κρίσιμη ψηφοφορία , άλλα αποφάσισε.
Δείχνοντας αγάπη, κατανόηση και αλληλεγγύη στον κ.Ν.Διαμαντίδη, τον απάλλαξε από το βαρύ φορτίο των ευθυνών που του αναλογούσαν ,ενώ ταυτόχρονα απέστειλε στο πυρ το εξώτερο τους κ.κ.Τομόπουλο ,Γεωργόπουλο, για παραβάσεις συγκριτικά πολύ μικρότερες.
Εξεταστική επιτροπή λοιπόν ξανά και στο βάθος ο στόχος, που δεν είναι άλλος, εκτός αυτού που θέλει την ομηρία και την υπονόμευση των ανταγωνιστών.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι λοιπόν.
Ανάλγητοι και λαθρεπιβάτες, πρωταγωνιστές και πάλι στην νέα εκδοχή των σκανδάλων και τύφλα νάχει το πόρισμα της όποιας εξεταστικής επιτροπής…. και όλοι εμείς ;
Που ξέρεις ;
Θα βρεθεί κάποιο ΑΝΙΑΤΩΝ (ξέρει ο νέος πρόεδρος) να μας προστατεύσει…….
 
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2599&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 17.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote