Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Rassa- del ή Rassa- deal;
Rassa- del ή Rassa- deal; Εκτύπωση E-mail
17.11.08

Διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ και το όνομά της θυμίζει παπάδες. Πρόκειται για την RASSADEL. Η RASSADEL είναι μια κυπριακή εταιρεία με έναν μέτοχο, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο. Το όνομα αυτού Άθως Κοιρανίδης. Ο Άθως Κοιρανίδης είναι ο οικονομικός σύμβουλος του ηγούμενου Εφραίμ και η εταιρεία του η RASSADEL επενδύει τα χρήματα της Μονής Βατοπεδίου.

Η RASSADEL που ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 17.000 ευρώ, ένα χρόνο μετά διαχειριζόταν χαρτοφυλάκιο ύψους 48 εκ. ευρώ, που φέρονταν να είναι λεφτά της Μονής Βατοπεδίου. Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τα 48 εκ. ελέγχθηκαν; Ενημερώθηκαν για αυτά οι εισαγγελικές αρχές; Ρώτησε κανείς τη Μονή πού τα βρήκε με τόσα έξοδα λειτουργίας που λέει συνέχεια ότι έχει; Μάλιστα η Μονή όταν παζαρεύει το τραπεζικό δάνειο των 134 εκ. ευρώ, βάζει αυτά τα 48 εκ. ως εγγύηση.
Εκτός από οικονομικός σύμβουλος του Ηγούμενου Εφραίμ, ο κ. Κοιρανίδης μετέχει και στο ΔΣ της ΑΝΘΕΜΙΑΣ ΑΕ που αγόρασε από τη Μονή ακίνητα αξίας 16.700.000 ευρώ σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο Περικλή Πασχάκη «δεν συνηθίζεται στη νομική πρακτική το ίδιο πρόσωπο να εκπροσωπεί με έμμεσο έστω τρόπο τόσο τα συμφέροντα του αγοραστή όσο και τα συμφέροντα του πωλητή. Και αυτό γιατί σε περίπτωση που τα 2 αυτά συμφέροντα έλθουν σε σύγκρουση, το ερώτημα που τίθεται είναι τίνος τη μεριά θα επιλέξει το πρόσωπο αυτό, το οποίο εκπροσωπεί και τους δύο».
Το τουλάχιστον ασύνηθες αυτό φαινόμενο δεν μπορεί να μην το γνώριζε ο ηγούμενος Εφραίμ, ότι δηλαδή ο σύμβουλός του είναι και μέλος της αγοράστριας εταιρείας.
Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό Ορέστη Σειμένη «τέτοιες συμφωνίες υπογράφονται χωρίς να υπάρχει πρόβλημα εκ των υστέρων γιατί έχουν προσυμφωνηθεί ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί».
Σύμφωνα με τον έμπειρο κατασκευαστή Σπύρο Κάρκαλη «αυτό το κόλπο να μπαίνει πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης στους πωλητές και στους αγοραστές το ίδιο πρόσωπο, είναι για να διασφαλιστούν τα μαύρα λεφτά. Το έκαναν παλιά συνεταιρισμοί, οι οποίοι έπαιρναν εκτάσεις για τα μέλη τους για να καλύψουν τα μαύρα λεφτά και όλα αυτά τα πράγματα. Είναι το λεγόμενο καπέλο».
Η επενδυτική RASSADEL των εκατομμυρίων και η διαχείριση της μοναστηριακής περιουσίας μέσω τρίτων εταιρειών αφορούν τον ηγούμενο Εφραίμ: Τον μοναχό που άφησε τα εγκόσμια και δεν τον ενδιαφέρουν η ύλη και τα λεφτά.

alpha

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2597&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote