Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απόπειρα αυτοκτονίας σε φυλακή
Απόπειρα αυτοκτονίας σε φυλακή Εκτύπωση E-mail
17.11.08

Σε κωματώδη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας ο κρατούμενος, που αποπειράθηκε να απαγχονιστεί με ένα σεντόνι στο κελί του στις φυλακές Δομοκού.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων», καταγγέλλει, ότι οι φύλακες καθυστέρησαν 40 λεπτά να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των κρατουμένων για βοήθεια και τελικά έβαλαν χειροπέδες στον ημιθανή κρατούμενο.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει, ότι ο κρατούμενος που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της φίλης του, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, καθώς είναι η δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας που κάνει. Βεβαιώνει δε, ότι δεν είναι απεργός πείνας.

Το Σάββατο αιφνιδιαστική επιθεώρηση στις φυλακές της Λάρισας έκανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης που διαβεβαίωσε τους κρατούμενους, ότι τα ριζοσπαστικά μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Δεσμεύτηκε, επίσης, ότι οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης θα συνεχιστούν στο ίδιο κλίμα συνεργασίας και κατανόησης.
Πάντως, οι περίπου 5.500 κρατούμενοι απεργοί πείνας ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και χαρακτηρίζουν «ψίχουλα» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Η «Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων» καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2596&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote