Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μεγαλύτερος εχθρός, ο εαυτός τους
Μεγαλύτερος εχθρός, ο εαυτός τους Εκτύπωση E-mail
17.11.08

Δεν είναι τυχαίο που η σημερινή νύχτα, παραμονές της ψηφοφορίας από την οποία θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Φρανσουά Ολάντ στη θέση του γενικού γραμματέα των Σοσιαλιστών, ονομάζεται στην κομματική αργκό «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».

Τρία μεγαλοστελέχη και ένα ανερχόμενο αστέρι περιμένουν από καιρό στα παρασκήνια: η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ο Μπερτράν Ντελανοέ, η Μαρτίν Ομπρί και ο Μπενουά Αμόν δεν κρύβουν ούτε τις φιλοδοξίες ούτε τις διαφορές τους.

Μια πρώτη μάχη που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν τα μανιφέστα τους τέθηκαν στην κρίση 220.000 μελών του κόμματος, έληξε με νίκη της Σεγκολέν: συγκέντρωσε το 29% των ψήφων παίρνοντας την εκδίκησή της από τον πρώην σύντροφό της Φρανσουά Ολάντ, που έχει χαρίσει επιδεικτικά τη στήριξή του στον Ντελανοέ. Ο γαλλικός Τύπος άρχισε να μιλά για «επιστροφή της Σεγκολέν». Η Μαντόνα της γαλλικής πολιτικής δεν κρύβει την επιθυμία να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2012, η συνάντηση όμως που είχαν χθες το πρωί οι τρεις της αντίπαλοι πυροδότησε όργιο φημών περί συγκρότησης ενός μετώπου του τύπου «κλείστε τον δρόμο στη Σεγκολέν». Ο εξευτελισμός. Έξι χρόνια μετά την εξευτελιστική ήττα του 2002, όταν ο Λιονέλ Ζοσπέν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον Ακροδεξιό Λεπέν, οι Γάλλοι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να διέρχονται, σύμφωνα και με το 55% των Γάλλων, μια «βαθιά και παρατεταμένη κρίση», ιδεολογικά παγιδευμένοι ανάμεσα στις σειρήνες της Ακροαριστεράς και το φιλελεύθερο προσκλητήριο του κεντρώου Δημοκρατικού Κόμματος του Φρανσουά Μπαϊρού. Εν τω μεταξύ, όσο αυτοί ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους τόσο ο Νικολά Σαρκοζί ανακτά την εμπιστοσύνη των Γάλλων χειριζόμενος α λα σοσιαλιστικά την οικονομική κρίση: η δημοτικότητα του προέδρου αυξήθηκε από 40% τον Σεπτέμβριο στο 48%.
ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2595&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote