Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Παρέμβαση για τα επιτόκια
Παρέμβαση για τα επιτόκια Εκτύπωση E-mail
16.11.08

«Θα κάνουμε κάθε είδους παρέμβαση, για να διαμορφωθούν χαμηλά επιτόκια και να μην ισχύσουν οι καταχρηστικοί όροι στις τραπεζικές συναλλαγές», τόνισε από την Κοζάνη πρωθυπουργός.

Ο K. Καραμανλής παρουσιάζοντας τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης επανέλαβε ότι στόχος είναι η μείωση των διατραπεζικών επιτοκίων και άρα η μείωση των επιτοκίων στα δάνεια και τις επιχορηγήσεις επιχειρηματιών.

«Η κυβέρνηση απαντά στις πραγματικές ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με κοινωνική ευαισθησία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα» πρόσθεσε.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες απορρίπτοντας τον «ανέξοδο λαϊκισμό» που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. «Η πλειοδοσία, ειδικά αυτή την ώρα, είναι απόδειξη πολιτικού καιροσκοπισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση είπε ότι όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες, αλλά θα εξασφαλίσουν 500 εκατομμύρια ευρώ για το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και τις δημόσιες επενδύσεις.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία επιτείνονται από την οικονομική κρίση και είπε πως το μεγαλύτερο, είναι η ανεργία. Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ θα δημιουργηθούν 50.000 νέες θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος του χρόνου και άλλες 140.000 νέες θέσεις εργασίας μέσα στο 2009.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στα θέματα της δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα του νομού Κοζάνης και μίλησε αναλυτικά για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα που προγραμματίζονται.

Νωρίτερα μετά την επίσκεψη του στο συνεταιρισμό κροκοπαραγωγών Κοζάνης ο Κ. Καραμανλής ανακοίνωσε συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του ευαίσθητου τομέα των αγροτών. Συγκεκριμένα όπως είπε:

Θα καταβληθεί η εξισωτική αποζημίωση για να ενισχυθούν, πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι προβλέπεται, οι δικαιούχοι αγρότες

Θα δοθεί άτοκη χρηματοδότηση στις ενώσεις που συγκεντρώνουν δημητριακά, έτσι ώστε να δοθεί η προκαταβολή τώρα στους παραγωγούς και να διατεθεί το προϊόν αργότερα με πιο ικανοποιητικούς όρους.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης του αγροτικού κόσμου που έχει λάβει η κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας την έγκαιρη καταβολή επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, την ίδρυση τοπικών κέντρων αγροτικής ανάπτυξης, την ένταξη στο Δ’ ΚΠΣ έργων υποδομής και προγραμμάτων που δίνουν νέα πνοή και ώθηση σε όλη την περιφέρεια και το νέο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας, που στοχεύει στην ποιότητα και τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2591&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 16.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote