Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Εκκληση αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για ειρήνη στην Κύπρο
Εκκληση αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για ειρήνη στην Κύπρο Εκτύπωση E-mail
15.11.08

Τις ευχές και ενέργειες των χριστιανικών εκκλησιών και των άλλων θρησκειών, για να αποκατασταθούν στην Κύπρο η ειρήνη, η δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους τους νομίμους κατοίκους της, ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος,

μιλώντας  στη λειτουργία των Ρωμαιοκαθολικών, προεξάρχοντος του καρδινάλιου Λεονάρντο Σάντρι, που τελέστηκε ενόψει της έναρξης αύριο της Παγκόσμιας Συνάντησης «Ο Πολιτισμός της Ειρήνης: Θρησκείες και Πολιτισμοί σε Διάλογο».

Η λειτουργία τελέστηκε στον Ρωμαιοκαθολικό ναό του Τιμίου Σταυρού, στη Λευκωσία, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την «νεκρή ζώνη», η οποία, λόγω της τουρκικής κατοχής, διαιρεί την Κύπρο.

«Τα συρματοπλέγματα του αίσχους, που χωρίζουν το νησί μας στα δύο, είναι αψευδείς μάρτυρες της κατοχής και της παράνομης κατακράτησης των εδαφών και των οσίων μας», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κάλεσε θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες να διαθέσουν τους εαυτούς τους στην προώθηση της ειρήνης, η οποία, τόνισε, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο των καιρών μας.

«Μόνο όταν η δύναμη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη της δύναμης, ο κόσμος θα γνωρίσει τελικά την αληθινή ειρήνη», επεσήμανε ο Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την φιλοξενία της Παγκόσμιας Συνάντησης για τον πολιτισμό, τις Θρησκείες και την Ειρήνη, επεσήμανε ότι «η Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου διατήρησε δια μέσου των αιώνων ζωντανή την πίστη των Αποστόλων και άνοιξε την καρδιά τις στις άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες».

Ο καρδινάλιος Σάντρι ανέφερε ότι προσφέρει στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου ασπασμό αγάπης και ειρήνης εν Χριστώ, τόνισε ότι «ο χριστιανισμός είναι μεγάλο δώρο για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο» και προσευχήθηκε για την ειρήνη στη Μεσόγειο και σε όλη την υφήλιο.

Στη λειτουργία των Ρωμαιοκαθολικών παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, εκτός από τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη μητροπολίτης Θυατείρων Γρηγόριος, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, και ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος. Επίσης, παρέστη ο πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης, διευθυντής για θέματα Θρησκευτικών Οργανισμών στο Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2587&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote