Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Αλλα μού έλεγαν και άλλα γίνονταν»
«Αλλα μού έλεγαν και άλλα γίνονταν» Εκτύπωση E-mail
15.11.08

Εμμέσως εγκαλεί και τη διοίκηση της ΚΕΔ, δίχως να κατονομάζει τον πρόεδρό της, Κ. Γκράτσιο, αν και τόσο σε επιστολή του, που είδε χθες το φως της δημοσιότητας (στο «Εθνος») όσο και προφορικά χθες στην επιτροπή, υπερασπιζόμενος προφανώς και εαυτόν, δήλωσε πως «όλα τα συμβόλαια είναι τυπικά έγκυρα»

 Η υπόδειξη Μπασιάκου από τον μάρτυρα προκύπτει από τη δήλωσή του ότι «οι υπουργικές αποφάσεις ήταν εντολές, και η ΚΕΔ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς».

«Κατεπείγοντα»

Ο κ. Ζερβουδάκης πρωτοενεπλάκη στην υπόθεση, όταν «πήρε εντολή τον Μάρτιο-Απρίλιο του 2005, για ανταλλαγή ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τη Βιστονίδα, βάσει της υπουργικής απόφασης 3822 του Ε. Μπασιάκου». Στη συνέχεια, με την κοινή υπουργική απόφαση Δούκα-Μπασιάκου, λέει ότι «προφανώς υπήρξε μια συμφωνία για να γίνει αυτή η ανταλλαγή».

 
Σύμφωνα με την κατάθεσή του, «όλα έρχονταν ως κατεπείγοντα». Το κατεπείγον, όμως, «δεν μπορεί να το εξηγήσει. Ισως η διοίκηση της ΚΕΔ να ήθελε να τελειώνει, να είναι αρεστή». Τα συμβόλαια «έφερνε ο συμβολαιογράφος Δ. Πελέκης -αδελφός της Κατερίνας Πελέκη- Βουλγαράκη- μαζί με τον Αρσένιο πολλές φορές».

Ο ίδιος, πάντως, «ενεργούσε υπό πίεση. Ερχόταν ένα συμβόλαιο σήμερα και του έλεγαν "αύριο να το υπογράψεις"». Και, παρ' ότι για να είναι ο ίδιος εντάξει «ζητούσε χαρτιά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν του τα έστελναν».

Παρά ταύτα, δηλώνει ότι «όλα τα συμβόλαια θα τα υπέγραφε και σήμερα». Προσθέτει, όμως, ότι κάποια στιγμή «άρχισε να λέει ότι κάτι δεν πάει καλά». Το πλήρωμα του χρόνου για την εκτίμησή του αυτή ήρθε με την εκχώρηση του ολυμπιακού ακινήτου στη μονή. «Μου έλεγαν ότι θα πάει για φιλανθρωπικά ιδρύματα. Υπάρχουν αποφάσεις και έγγραφα, που λένε γι' αυτά τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, αλλά δεν τηρήθηκαν». Τότε ήταν που αρνήθηκε την περαιτέρω εμπλοκή του. Δεν απάντησε, όμως, στο ερώτημα αν το υπουργείο Οικονομικών, στην αρμοδιότητα του οποίου ήταν το ολυμπιακό ακίνητο, γνώριζε ότι επρόκειτο να μεταβιβαστεί».

«Δεν θα υπέγραφε»

«Αν ο Σ. Τσιτουρίδης ήταν στη θέση του Ε. Μπασιάκου, δεν θα υπέγραφε τις αποφάσεις για τις ανταλλαγές», δήλωσε ο Θ. Αλιφακιώτης, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επί ημερών του πρώην υπουργού.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Εφραίμ και ο Αρσένιος επισκέφτηκαν τον ίδιο και τον κ. Τσιτουρίδη στο γραφείο τους δύο φορές. Τη δεύτερη, είπε, «τους εξήγησα ότι το θέμα ήταν αρμοδιότητας του τότε υφυπουργού και νυν υπουργού Αλ. Κοντού. Εκτοτε, δεν ξαναήρθαν στο γραφείο μου».

Οσο για τον Ν. Στασινόπουλο, πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, προσέφερε επί της ουσίας πλήρη κάλυψη στη -συντάξασα την πλειονότητα των συμβολαίων- σύζυγο του Γ. Βουλγαράκη, Αικατερίνη Πελέκη, παρ' ότι δήλωσε ότι «δεν έχει δει τα συμβόλαια που συνέταξε». *
enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2586&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote