Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Καίει» υπουργούς και Πελέκη Νομικός Σύμβουλος του Κράτους
«Καίει» υπουργούς και Πελέκη Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Εκτύπωση E-mail
13.11.08

 

 
Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου πέφτουν «βροχή» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Ο διορισμένος στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Νομικός Σύμβουλος του Κράτους Χριστόδουλος Μπότσιος ο οποίος γνωμοδοτούσε συνεχώς υπέρ της Μονής, καταθέτοντας την Τετάρτη αποποιήθηκε κάθε ευθύνης και «έκαψε» υπουργούς της ΝΔ, αλλά και την σύζυγο του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη.

 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μπότσιος, την Κυριακή των Βαΐων του 2007 όταν επισκέφθηκε τη Μονή Βατοπεδίου, υπήρξε συνάντησή του με τον ηγούμενο Εφραίμ και τους κ.κ. Ρουσόπουλο, Δούκα και Αγγέλου, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο. Ο κ. Μπότσιος «κάρφωσε» ακόμη τους κ.κ. Δούκα και Μπασιάκο απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περί «παραπλανηθέντων υπουργών» λέγοντας ότι «ο υπουργός έχει όλη τη διοικητική ιεραρχία από κάτω του. Δεν έχει ένα τετ α τετ ο Νομικός Σύμβουλος με τον υπουργό και τον παραπλανά ή δεν τον παραπλανά».
 
Όσον αφορά δε στην κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Δούκα και Μπασιάκου που δεν δημοσιεύθηκε ποτέ και που ξεκίνησε τη διαδικασία ανταλλαγών, για την οποία όχι μόνο γνωμοδότησε, αλλά και υπέγραψε, είπε: «Όχι συνυπέγραψα. Εν πάση περιπτώσει μου ζητήθηκε και διατύπωσα και εγώ τη γνώμη μου, υπό την έννοια ότι είναι εντάξει η απόφαση». Ο κ. Μπότσιος άφησε έκθετη και την κ. Πελέκη, υποστηρίζοντας ότι εξεπλάγη δυσάρεστα, όταν διαπίστωσε ότι οι γνωματεύεις του περιήλθαν στα συμβόλαια ανταλλαγής ως μη όφειλαν μαζί με τοπογραφικά ιδιώτη και όχι του τοπογράφου της ΚΕΔ. Έκθετη για τον ίδιο λόγο αφήνουν την συμβολαιογράφο με τις καταθέσεις τους και οι Ορκωτοί Εκτιμητές.

ΑΛΦΑ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2579&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 14.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote