Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ρωσικό όχι στις προτάσεις των ΗΠΑ
Ρωσικό όχι στις προτάσεις των ΗΠΑ Εκτύπωση E-mail
12.11.08

Η Ρωσία απέρριψε τις αμερικανικές προτάσεις για το σύστημα πυραυλικής άμυνας που η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να αναπτύξει στην Ευρώπη, μετέδωσε το πρακτορείο Itar-Tass επικαλούμενο πηγή του Κρεμλίνου την οποία δεν κατονομάζει.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, αλλά θεωρεί ότι οι προτάσεις (για το σύστημα πυραυλικής άμυνας) που εστάλησαν είναι ανεπαρκείς», δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το Tass.

«Η σημερινή κυβέρνηση (των ΗΠΑ) θέλει με κάθε κόστος να αποκλείσει οποιαδήποτε συζήτηση. Έτσι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα φέρει την ευθύνη γι' αυτό που έκαναν αυτοί».

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να αναπτύξει συστήματα πυραύλων κοντά στην Πολωνία ως απάντηση στα σχέδια των ΗΠΑ να εγκαταστήσουν στοιχεία του προτεινόμενου συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Πολωνία και την Τσεχία.

Η Ουάσινγκτον υπέβαλε προτάσεις με στόχο να κατευνάσει τις ρωσικές ανησυχίες ότι το σύστημα θα απειλήσει την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Ανώτεροι αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι σχεδιάζουν να συζητήσουν σύντομα τις προτάσεις αυτές με τους ρώσους ομολόγους τους.

Η απόρριψη των προτάσεων της Ουάσινγκτον έρχεται την ίδια ημέρα που ο Ουίλιαμ Μπερνς, τρίτος στην ιεραρχία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Μπερνς είναι ο πιο υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται τη Ρωσία μετά τον πόλεμο του Αυγούστου ανάμεσα στη Ρωσία και τη σύμμαχο των ΗΠΑ Γεωργία.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2575&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote