Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απέτρεψαν διπλή αυτοκτονία μέσω ίντερνετ
Απέτρεψαν διπλή αυτοκτονία μέσω ίντερνετ Εκτύπωση E-mail
12.11.08

Τελευταία στιγμή απέτρεψαν αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος την αυτοκτονία δύο νέων ανθρώπων , μιας 15χρονης και ενός 25χρονου, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να αυτοκτονήσουν σε chat rooms στο ίντερνετ.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη και τα σπίτια τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έτσι για μια ακόμη φορά γλύτωσαν από το θάνατο δύο νέους ανθρώπους. Η ανήλικη και ο 25χρονος συνομιλούσαν σε chat με άλλους χρήστες στους οποίους αποκάλυψαν ότι ήθελαν να αυτοκτονήσουν. Τα μηνύματα απόγνωσης εντόπισαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από περιήγηση στο διαδίκτυο. Η ανήλικη ήθελε να αυτοκτονήσει για λόγους ερωτικής απογοήτευσης, ενώ ο 25χρονος επικαλούνταν προσωπικά προβλήματα.

Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τα ηλεκτρονικά τους ίχνη εντόπισαν τις οικίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ενημέρωσαν τους γονείς τους. Ψυχολόγοι μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ανέλαβαν την ψυχολογική υποστήριξη της ανήλικης και του 25χρονου.

Τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απετράπη την τελευταία στιγμή η αυτοκτονία 17 ατόμων μέσω διαδικτύου, ενώ καταγράφεται και ένας θάνατος.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2573&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote