Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στο Λευκό Οίκο ο Ομπάμα
Στο Λευκό Οίκο ο Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
11.11.08

Δύο ώρες κράτησε η πρώτη «ξενάγηση» στον Λευκό Οίκο του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, από τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους.

Αν και κανείς από τους δύο άνδρες δεν έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της κατ΄ ιδίαν συνάντησής τους, το Ιράκ, η οικονομική κρίση και η διασφάλιση της ομαλής μετάβασης στην εξουσία θεωρείται σίγουρο ότι αποτέλεσαν θέματα της ατζέντας.

Interactive εφαρμογή: Οι εκλογές του 2008 στις ΗΠΑ στο e-tipos.com

Σύμφωνα με αναλυτές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τόσο «βιαστικά» από τη μια γιατί οι ΗΠΑ έχουν ανοιχτά πολεμικά μέτωπα και από την άλλη γιατί η αλλαγή εξουσίας γίνεται εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει ήδη δώσει ενδείξεις ότι θα προχωρήσει στην ανατροπή αρκετών από τις πολιτικές του πρόεδρου Μπους αμέσως μόλις αναλάβει τα καθήκοντα τους στις 20 Ιανουρίου.

Θερμή υποδοχή

Με χαμόγελα και θερμές χειραψίες υποδέχθηκαν, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ και η Λόρα Μπους, στον Λευκό Οίκο τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του Μισέλ.Οι δύο άνδρες αφού περπάτησαν με τις συζύγους τους για λίγο στους κήπους του Λευκού Οίκου, πήγαν στο Οβάλ Γραφείο όπου αναμένεται ότι θα συζητήσουν την παγκόσμια οικονομική κρίση, τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν αλλά και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, μόλις ο Ομπάμα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου, οπότε και θα ορκιστεί.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες συναντώνται κατ' ιδίαν μετά την μεγαλειώδη νίκη του 47χρονου μαύρου γερουσιαστή στις προεδρικές εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Οι δύο κυρίες επισκέφθηκαν το χώρο που θα γίνει ο ιδιωτικός χώρος της οικογένειας Ομπάμα, σαλόνια και κρεβατοκάμαρες, ενώ η Μισέλ Ομπάμα ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του τεράστιου νέου σπιτιού της, που θα τεθούν υπό τη δική της ευθύνη, όπως είναι το προσωπικό της γραφείο αλλά και οι αίθουσες υποδοχής επισήμων και άλλων καλεσμένων.

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο Ομπάμα δε θα συμμετάσχει στη σύνοδο του «G20» στις 15 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον, με θέμα την χρηματιποιστωτική κρίση.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα κάνει καμία ανακοίνωση για το υπουργικό του συμβούλιο αυτή την εβδομάδα.
e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2567&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote