Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Νέα πρόκληση του Εφραίμ που απειλεί με μηνύσεις και αγωγές
Νέα πρόκληση του Εφραίμ που απειλεί με μηνύσεις και αγωγές Εκτύπωση E-mail
10.11.08

Συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων η Μονή Βατοπεδίου, καθώς μετά την επιστολή την Κυριακή του ηγούμενου Εφραίμ για το «δώρο» των 9 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την αγοράστρια εταιρεία του Ολυμπιακού ακινήτου, την Δευτέρα τη σκυτάλη πήρε ο δικηγόρος της Μονής απειλώντας με μηνύσεις και αγωγές.

 

Εν τω μεταξύ, ο ALPHA προέβη την Δευτέρα σε νέες αποκαλύψεις για την δωρεά 9 εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό σύμφωνα με το μοναστήρι να κατασκευαστεί Φιλανθρωπικό Ίδρυμα.
 
Η αντεπίθεση του Εφραίμ συνεχίστηκε την Δευτέρα με τηλεφωνική παρέμβαση στον ρ/σ Alpha 98,9 του δικηγόρου της Μονής Θέμη Σοφού, ο οποίος χρησιμοποιώντας επιθετικό τόνο, είπε ότι «από σήμερα θα δίνει απαντήσεις η Μονή σε ορισμένους κυρίους, διότι μέχρι σήμερα έχει επιλέξει μόνο τον φυσικό δικαστή να δώσει απαντήσεις». Ο κ. Σοφός υποστήριξε και πάλι τη γνωστή θέση της Μονής, ότι τα 9 εκατομμύρια ευρώ ήταν δωρεά από την Κυπριακή εταιρεία, για ένα Ίδρυμα που ΘΑ κατασκευαστεί, υποστηρίζοντας ότι η Μονή έχει αναλάβει την υποχρέωση να κατασκευάσει εντός 2 ετών Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, το οποίο αν δεν κατασκευαστεί, η Μονή υποχρεούται να επιστρέψει τα χρήματα. Έσπευσε δε να προσθέσει, ότι «μη βιάζονται και μη σπεύδουν οι σοφοί αυτοί κύριοι, να δίνουν απαντήσεις που δεν γνωρίζουν».
 
Τι λένε όμως όσοι γνωρίζουν σχετικά με τέτοιου είδους δωρεές; Ο ALPHA απευθύνθηκε στον φοροτεχνικό Ορέστη Σεϊμένη, ο οποίος είπε κατηγορηματικά, ότι «πολλές δεκαετίες που εργάζομαι, δεν έχω δει ποτέ δωρητή να δίνει τη δωρεά του στο δωρεοδόχο, αν δεν είναι σίγουρος, ότι υπάρχει το Ίδρυμα». Η δωρεά δόθηκε για το «Γρηγόρειο Φιλανθρωπικό, Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα», το οποίο θα κατασκευάσει το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων, αλλά το Ίδρυμα αυτό δεν υπάρχει! Υπάρχει μόνο ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο. Ο ALPHA απευθύνθηκε στην αναπληρώτρια Νομάρχη Αθηνών Χαρά Κεφαλίδου, η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «Ίδρυμα, σύλλογος ή σωματείο με την επωνυμία Γρηγόρειο Φιλανθρωπικό, Πολιτιστικό και Ερευνητικό Ίδρυμα δεν έχει κατατεθεί ποτέ σε εμάς». Όπως επεσήμανε μάλιστα ο φοροτεχνικός Ορέστης Σεϊμένης «ο νόμος λέει, ότι πρέπει να δηλώνεται στο υπουργείο Οικονομικών κάθε δωρεά». Αφού λοιπόν η Μονή αποφάσισε να δίνει απαντήσεις, ας δώσει στην δημοσιότητα την δήλωση της δωρεάς στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και την απόδειξη που έκοψε στην εταιρεία για τα 9 εκατομμύρια ευρώ και όχι να υποστηρίζει, ότι μπήκαν την ίδια μέρα στον ίδιο λογαριασμό συμπτωματικά.
 
Εν τω μεταξύ, θερμή ήταν η συνεδρίαση την Δευτέρα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο πρόεδρος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών Ιωάννης Μουρμούρας στην κατάθεσή του έκανε λόγο για διάτρητα συμβόλαια, παράνομους αποχαρακτηρισμούς και όργιο ανταλλαγών, ενώ κατηγόρησε την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, ότι τους εξαπάτησε, καθώς δεν τους ενημέρωσαν, ως όφειλαν, για τον πραγματικό λόγο της εκτίμησης.
 
ALPHA
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2565&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote