Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Τουρκική οργή
Τουρκική οργή Εκτύπωση E-mail
10.11.08

Εικόνες ντροπής αντίκρισε η δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον σε ορφανοτροφεία της Τουρκίας, όπου κατόρθωσε να μπει μεταμφιεσμένη και με κρυφή κάμερα. Το υλικό που συγκέντρωσε από τα δύο κρατικά ορφανοτροφεία στην Κωνσταντινούπολη και στην Αγκυρα μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, προκαλώντας την έντονη ενόχληση της Αγκυρας, που θεωρεί ότι το θέμα είναι υποκινούμενο και θα λάβει πολιτικές διαστάσεις.

 

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλί Μπαμπατζάν αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις για το συμβάν κατά τη συνάντηση που θα έχει στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.
 
«Δεν είναι ορφανοτροφείο, είναι μία εγκαταλελειμμένη αποθήκη με παιδιά», δηλώνει οργισμένη η πρώην σύζυγος του δούκα της Υόρκης, μικρότερου αδελφού του πρίγκιπα Καρόλου της Βρετανίας. Παιδιά δεμένα στα κρεβάτια τους και άλλα που κείτονται στους διαδρόμους, καταγράφονται από το ντοκιμαντέρ της «Φέργκι», η οποία τα τελευταία χρόνια προσφέρει εθελοντικό έργο σε οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δούκισσα του Γιορκ φόρεσε μαύρη περούκα και ένα μαντίλι και μαζί με έναν δημοσιογράφο κατέγραψε τις δραματικές εικόνες. Ολα τα παιδιά είχαν φανερά σημάδια κακοποίησης στα σώμα τους. Ενα αγόρι ήταν κλεισμένο σε κουτί επειδή ήταν υπερκινητικό.
 
Το θέμα έχει προκαλέσει σάλο, ύστερα από την αναμετάδοση αποσπασμάτων του ντοκιμαντέρ από τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Υπουργοί της κυβέρνησης της Αγκυρας κατηγορούν τη δούκισσα ότι διεξάγει εκστρατεία σπίλωσης της Τουρκίας, εν όψει ενός εγγράφου που επρόκειτο να δημοσιευτεί αυτήν την εβδομάδα και περιλάμβανε πρόσφατες προσπάθειες της χώρας να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός για τα δικαιώματα των γυναικών και της οικογένειας, Νιμέτ Τσουμπουτσού, κατηγόρησε τη δούκισσα ότι εμμέσως χρησιμοποίησε τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας για να δώσει πολιτικές διαστάσεις στο θέμα.
 
Η Σάρα Φέργκιουσον πάντως ζήτησε συγγνώμη που εξέθεσε κατ’ αυτόν τον τρόπο την Τουρκία και παραδέχτηκε ότι ένιωσε άβολα που αναγκάστηκε να μεταμφιεστεί και να χρησιμοποιήσει κρυφή κάμερα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ιδρύματα της Τουρκίας κατηγορούνται για κακοποιήσεις παιδιών. Παλαιότερα, μέλη της Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία, που είχαν επισκεφτεί το εν λόγω ορφανοτροφείο της Αγκυρας, είχαν συντάξει αναφορά για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των παιδιών, αλλά είχε περάσει απαρατήρητη.
 
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2564&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 10.11.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote